Helery HälvinFoto: Erakogu
Talisport
13. veebruar 2016, 06:00

Helery Hälvinil äge hobi: mootorrattasõit (2)

Rahvusvahelise uisuliidu ISU sportlasprofiilis on Helery Hälvini hobideks nimetatud mootorrattaga sõitmine, tantsimine ja jooksmine. "Meie peres on kõik motohuvilised. Kui väiksemana treeningutel käisin, võttis isa suvel tihti mind motika peale ja sõitsime koju. Sealt ilmselt tekkis huvi. Nüüd on mul enda motikas," selgitab uisupiiga.

Kas lihtsalt sõitmiseks või tõmbab ka võistlustele? "Ringrajavõistlusi olen vaadanud küll – kukkumised on väga valusad (ohkab). Veel valusamad kui uisutamises (naerab). Võistlustele ma ise ei kipu, nii hulluks ei lähe, tahan veel uisutada!

Motikaga sõidan suvel, vabal ajal nii palju, kui aega leidub. See on lihtsalt hobi. Olen ikka korralik, mitte ei sõida linna vahel sajaga! Armastan elu, isa on ka sõnad peale lugenud."

Hälvin ütleb, et autode vahel tal kartust pole, kuid mootorrattajuht peab olema mõistlik ja väga tähelepanelik. "Sageli võib juhtuda, et autojuhid lihtsalt ei pane sind tähele. Nad on viisakad, aga auto­juhina tean, et mootorratas võib jääda juhi jaoks pimedasse nurka ja teda ei pruugi näha," toob ta välja linnaliikluse tähtsa detaili.