Episood murdmaakrossist.Foto: twitter.com/lillehammer2016
Talisport
13. veebruar 2016, 12:08

VIDEO | Tohoh! Murdmaasuusatamisse hiilib uus ala - krossisõit! (2)

Murdmaasuusatamine on eelmise 20 aasta jooksul väga põhjalikult muutunud - kui veel 90ndate alguses tunti ainult eraldistardist sõite, siis nüüd on sellised tiitlivõistluste programmi alles jäänud vaid üks.

Uuteks distsipliinideks on ühisstart, tagaajamine, suusavahetusega sõit, sprint ja sprinditeade. Nüüd on aga murdmaasuusatamise perre lisandumas veel üks ala. Lillehammeris eile avatud noorte taliolümpial on täna esimene võistluspäev ning nii noormehed kui ka neiud selgitavad parimaid sellisel alal nagu murdmaakross!

Murdmaakrossi, kus sportlased peavad rajal ületama väikeseid künkaid, sooritama hüppeid ja sõitma allamäge slaalomit, võistluspõhimõte meenutab sprindi oma. Kvalifikatsioonist pääsevad 30 paremat poolfinaalidesse. Seal starditakse 10 kaupa ning igast poolfinaalis pääsevad finaali kaks paremat + neli suusatajat aegade põhjal.

Poolfinaalid algavad Lillehammeris 12.10 ja neid saab vaadata siit. Osalevad ka Eesti sportlased, sest nii Stine-Liise Truu kui ka Kaarel Karri said kvalifikatsioonis 22. koha: