Robert RoobaFoto: Stanislav Moshkov
Jäähoki
13. veebruar 2016, 12:57

Hokikoondise abikapten Rooba OM-valikturniirist: olen uhke selle üle, kuidas oleme mänginud (1)

Eesti jäähokikoondis alustas Ungaris Budapestis toimuvat OM-valikturniiri kaotustega Poolale (2:6) ja Ungarile (1:7). Koondise abikapten Robert Rooba tunneb sellegipoolest meeskonna esituste üle tõelist uhkust.

"Olen väga rahul ja uhke selle üle, kuidas oleme mänginud," vahendab Rooba sõnu jäähokiliidu Facebook. "Oleme võidelnud, mänguplaanist kinni pidanud ning vastastele hambaid näidanud. Tasemevahe meie ning Poola ja Ungari koondiste vahel on siiski suur.

Kaks päeva järjest tugevate vastastega mängimina pigistas meilt jõuvarud korralikult välja. Eilses mängus Ungariga olime viimasel kolmandikul päris väsinud ja mängisime pidevalt vähemuses, seetõttu lasime endale visata kaks hilist väravat, mille võinuksime ära hoida."

Eesti jäähokikoondise abitreener Märt Eerme kommenteeris Budapestist, et meeskond on kahe mänguga ülesmäge liikunud ja suurematel kiirustel mänguga kohanenud.

"Kahes senipeetud mängus Poola ja Ungariga läksime iga kolmandikuga paremaks, välja arvatud viimane kolmandik mängus Ungariga. Siis mängisime palju vähemuses ning meeskond väsis," sõnas Eerme jäähokiliidu Facebooki vahendusel.

Ründaja Rooba juhtis tähelepanu asjaolule, et poolakad ja ungarlased on täisprofid, mängivad tugevates liigades ning nende igapäevase rutiini tase on kõvem. "Meie meestest käivad paljud tööl, treenivad nädalas kolm korda ja mängivad ühe mängu. Vastaste mängijad treenivad iga päev ning peavad nädalas kaks-kolm kohtumist. Sealt see vahe tuleb," lisas Rooba.

Homme ootab Eesti rahvusmeeskonda ees turniiri viimane mäng Leeduga, kel samuti kirjas kaks kaotust (0:4 Ungarile ja 1:9 Poolale).  "Senised tulemused näitasid, et peaksime suutma nendega mängida küll," usub Rooba. "Valmistume võrdseks ja väga võitluslikuks mänguks, võtame kõik jõuvarud kokku ja läheme leedukatele lahingut andma."

 

Eesti jäähokikoondise abitreener Märt Eerme kommenteeris Budapestist, et meeskond on kahe mänguga ülesmäge liikunud ja...

Posted by Eesti Jäähokiliit on Saturday, February 13, 2016