Erika KirpuFoto: Alar Truu
Vehklemine
14. veebruar 2016, 22:09

Erika Kirpu olümpiakoha taganud etapi palavusest: see oli elu-surma mäng!

Buenos Airese MK-etapil võistkondliku olümpiakoha teeninud ning ühtlasi poodiumi kolmandale astmele tõusnud epeenaiskonna liige Erika Kirpu tunnistas, et vehklemissaalis valitsenud ligi 30kraadine leitsak oli väga kurnav.

"Palavus oli tegelikult õudne, see oli kui elu-surma mäng! Aga elasime selle üle ning oleme väga õnnelikud ka selle võidu puhul. Tahtsime väga medali võita, et see rõõm oleks suurem!" sõnas ta Õhtulehele. 

Epeenaiskond läks MK-etapile vastu pingevabalt, sest vahetult enne võistlust selgus, et olümpiaedetabeli peamised konkurendid Itaalia, Prantsusmaa ja Ukraina kemplesid tänu loosile omavahel turniiritabeli esimeses pooles, mis tähendas, et isegi siis, kui eestlannad oleks kaotanud, pääsenuks nad ikka Riosse! 

"Tegelikult öeldi meile juba eile, et olete juba olümpial, aga otsustasime varakult mitte lõbutsema hakata, sest kes teab, mis juhtuda võib. Ja selleks, et 100% kindel olla, tuli tänase võistluse lõppemist ära oodata. Enda puhul võin öelda, et suurt pinget mul ei olnud. Tahtsin näidata head vehklemist, seda tegingi," sõnas õnnelik Kirpu.