Robert Harting.Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
15. veebruar 2016, 13:05

Gerd Kanteri rivaal Robert Harting: kui tulen olümpiavõitjaks, rõõmustan looma kombel! (2)

Kettaheite olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Robert Harting naasis pärast 531 päeva pikkust vigastusepausi pühapäeval Berliinis võistlusareenile ja triumfeeris 64.81ga.

2014. aasta septembris põlve ristsidet vigastanud Harting tegi võiduheite viimasel katsel, seni oli tema parim tulemus 60.97. 31aastase sakslase seljataha jäid tema noorem vend Christoph (64.34), mullusel MMil hõbeda napsanud belglane Philip Milanov (64.16) ja Jamaica tõusev täht  Fedrick Dacres (63.40).

Pärast etteastet rääkis suure sõnameistrina tuntud Harting kodumaa meediale, et traumast taastumise ajal ei tekkinud tal kordagi loobumismõtteid. "Vajadusel treenisin läbi valu, tahtsin tagasi sinna, kus ma olen olnud,“ lausus ta.

Mis innustas kettaheitjat, kellel on auhinnakapis kõigi tiitlivõistluste kuldmedalid? "Õige sõna on "kirg“,“ vastas ta. "Sakslasi innustab tõepoolest eriline kirg, minulgi on endiselt tunne, et ei ole veel spordis piisavalt palju saavutanud. Ma ei tunne end olümpiavõitjana, pigem rohkem nagu algaja.“

Mida pidas Harting silmas, kui ta ühes hiljutises usutluses ütles, et 5. augustil algavatel Rio de Janeiro olümpial ei pea ta kuldmedalit saama?

"2012. aasta Londoni mängudel olin kulla endale eesmärgi seadnud, see oli kohustus, mis tuli täita,“ arutles Harting. "See mõjus nagu piirang. Nüüd on kulda nii-öelda võimalik saada. Kui ma jälle olümpiavõitjaks tuleks, oleks see lahe. Ma saaks kordaminekut palju rohkem nautida. Kui olen taas olümpiavõitja, siis rõõmustan looma kombel!“

Ühtlasi märkis Harting, et tippspordis jätkab ta 2018. aasta suveni, kui tema kodulinnas Berliinis peetakse Euroopa meistrivõistlused. „Ma juba ootan seda etteastet,“ nentis ta.

Muu hulgas oli juttu kergejõustiku dopinguskandaalidest. Harting peab õigeks venelastele määratud ajutist võistluskeeldu. Ühtlasi avaldas ta imestust, miks puhtad Venemaa kergejõustiklased pole veel barrikaadidele roninud ega võitle oma õiguste eest.