Julia Antipova.Foto:
Talisport
15. veebruar 2016, 13:44

Ennast kohutava 24 kiloni näljutanud Venemaa tippuisutaja sai anoreksiast jagu (4)

2014. aastal tuli Venemaalt kohutav uudis, et riigi üks lootustandvamaid iluuisutajaid Julia Antipova on end näljutanud 24 kilogrammini. Nüüd saab teatada parema sõnumi: piiga sai ühes Iisraeli kliinikus anoreksiast jagu, kaalub nüüd kaks korda rohkem ehk 50 kilogrammi ja tahab naasta tippsporti.

Esmalt: niisugune nägi Antipova välja sügisel 2014...

 

 

Nüüd rääkis ta portaalile team-russia2014 oma järgmistest unistustest. "Tõotasin sporti tagasi tulla ja tulin. Loomulikult iluuisutamisse ja näen end taas paarissõidus," alustas praegu 18-aastane Antipova. Ta võistles varem koos Nodari Maisuradzega, Venemaa meistrivõistlustel tuldi kahel korral neljandaks ning 2014. aastal võisteldi ka MMil. Juba seal oli toona 16-aastane Antipova äärmiselt kõhn - vaata järgnevat videot

 

Nüüd on 157 cm pikkune neiu viinud kehakaalu arstide soovitusel 50 kilogrammini. "Mul pole kaaluga mingeid probleeme. Olen juurde võtnud, kuid täpselt nii palju, et saaksin iluuisutamisega rahulikult tegelda. Mu füüsiline vorm on suurepärane, sest alustasin juba ammu füüsilise koormuse lisamisega," rääkis Antipova.

Esialgu harjutab ta omaette. "Profiuisutamisse naasmine tähendab pikka protsessi. Poolteist aastat jäi vahele. Paljutki tuleb otsast alustada, täispikkuses treeningud jäävad tulevikku. Praegu harjutan nädalas neli korda: 45 minutit saalis ja teist sama palju jääl. Jääl tuletan samme meelde ja imiteerin hüppeid.

Kui jõuan ükskord vajaliku tehnilise ja hüpetevalmiduseni, hakkan paarilist otsima - kindlasti mitte enne praeguse hooaja lõppu. Naasen sporti vähemalt kaheks järgmiseks olümpiatsükliks. Sean endale reaalsed eesmärgid. Võistlusvalmis loodan olla järgmisel hooajal. Ma ei kiirusta sporti naasmisega, võtan kõike samm-sammult. Tulemustele hakkan mõtlema alles järgmises olümpiatsüklis."