Ken Kallaste (mustas)Foto: Zabrze Gornik
Jalgpall
15. veebruar 2016, 16:02

Poola kõrgliigas debüteerinud Ken Kallaste: mõtlesin ise ka, et Poola elu on hullem (2)

Eesti jalgpallikoondise vasak(pool)kaitsja Ken Kallaste jõudis nädalavahetusel karjääris uue tähiseni. Ta debüteeris laupäeval Poola kõrgliigas, kui tema koduklubi Zabrze Gornik kaotas võõrsil 0:3 Krakowi Cracoviale.

Detsembris Gornikuga käed löönud 27aastane Kallaste sekkus elu esimesse välisliiga kohtumisse 70. minutil, kui tablool särasid juba numbrid 0:3. „Tegin seda, mida treener tahtis, midagi hullu seal ei olnud, sain kenasti mängu sisse,“ sõnas Kallaste Õhtulehele.

Kuigi Cracovia vastu lülitus mitmekülgne mängumees vasakule äärele, siis treeningutel tegutseb ta enda sõnul ikka vasakkaitsjana. „Eks mängin seal, kus treeneril vaja on. Ta teab, et saan mängida ka äärepoolikus, eks ta sellega arvestab, aga võitlen põhivasakkaitsja koha eest,“ lausus Kallaste.

Enne Poolasse siirdumist aastaid Nõmme Kaljus mänginud Kallaste klubi paikneb Zabrzes, aga mees ise elab 20 kilomeetrit idas, Katowice linnas. Ta kinnitab, et elutingimused ligi 300 000 elanikuga Lõuna-Poola linnas on head. „Mõtlesin ise ka, et Poola elu on hullem, aga tegelikult on linn kena ja korralik,“ ütles Kallaste.

Jaanuari alguses Poolasse kolinud vasakujalgne pallur sobitab vutimängu kõrvalt ka tutvust kohaliku keelega. „Vestlusraamat on olemas, eks seda ikka sirvin vahepeal.  Plaan on suhtlustasemel keel selgeks saada, siis on endal lihtsam,“ sõnas ta. Praegu suudab ta mängus poolakeelseid jalgpallitermineid kasutada. „Eks midagi jääb ikka vaikselt külge.“

Kallaste ja Gorniku järgmine liigamäng on eeloleval pühapäeval Chorzowi Ruchiga. Eestlase sõnul on tegemist kohaliku derbi (Chorzow asub Zabrzest vähem kui 20 kilomeetri kaugusel) ja seetõttu eriti tähtsa mänguga.

Liigatabelis hoiab Gornik 22 vooru järel 21 punktiga eelviimast ehk 15. kohta. Kümme punkti enam kogunud Ruch on kuues, mis näitab, et vahed Poola kõrgliigas on väga väikesed. Hooaja lõpuni jääb kaheksa mängu.