Ronnie O'Sullivan Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
15. veebruar 2016, 20:20

VIDEO | TÕBRAS! O’Sullivan rikkus meelega maksimumišansi, sest pidas 13000-eurost preemiat naeruväärseks (10)

Nagu esimene kevadine lilleõis lihtsurelikule, toob snuukrifänni näole suure naeratuse võimalus oma silmaga näha "maksimumi“ ehk kuidas mängija suudab ühe hooga teenida 147 punkti. Seetõttu ongi Ronnie O’Sullivani tänane käitumine nõnda skandaalne!

O’Sullivan võistleb parajasti Walesi lahtistel ja oli esimese ringi matšis Barry Pinchesi vastu 3:1 eduseisus. Viimases frame’is lõi Ronnie esmalt järjest sisse 14 punast ja 13 musta kuuli, mis andsid kokku 104 punkti, ehk matšivõit oli viiekordsel maailmameistril kindlustatud. Sellegi poolest otsustas ta, et lööb 14. musta asemel auku roosa ehk ühe punkti võrra vähemväärtuslikuma kuuli.

Mis oli rekordilised 13 korda turniiridel 147-löönud mehe selgitus? "Ma teadsin et see (maksimumi eest pakutav preemia – toim) on 10 000 naela (13 000 eurot). Kui summa olnuks suurem, läinuksin ma 147 üritama!“ vahendas Ronnie sõnu BBC.

Sisuliselt on tegu jonnimisega. "Ma oleksin sellega hakkama saanud, aga ei arvanud, et auhind on 147 väärt. Ma lasen auhinnakukrul veel kasvada ja kui see on piisavalt suur, siis nopin ta ära," rääkis O’Sullivan. "Kui läheksin Mercedest ostma ja mulle öeldaks, et ma saan auto soetada vaid 3000 naela eest, siis ütleksin: "Mitte mingil juhul! See on liiga odav. Ma ei osta seda!" Mõnedel asjadel on lihtsalt oma väärtus ja 147 saamine on väga eriline hetk – ma ei osta seda nõnda madala hinnaga.“

Kas O’Sullivan ei petnud oma käitumisega aga publiku ootusi? "Fännidele tuleb pakkuda meelelahutust. See on kui filmidega – sa tahad, et nad tuleks tagasi ja vaataksid ka järgmist osa!" väitis ta.