Nõmme Kalju värskeim mängija Maximiliano Ugge koos klubi presidendi Kuno Tehvaga.Foto: Nõmme FC Kalju
Jalgpall
17. veebruar 2016, 16:03

Itaallasest keskkaitsja palganud Nõmme Kalju kavatseb välismaalaste limiidi ületada

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel mullu pronksmedali võitnud Nõmme FC Kalju teatas täna kolme-aastasest lepingust 24aastase itaallasest keskkaitsja Maximiliano Uggega.

Eelmised kolm hooaega Leedu kõrgliigaklubis Suduva mänginud endine Itaalia U20 koondislane ja Milano Interi noortesüsteemi kasvandik on Kalju viies välismaalane. Klubil on juba kehtivad lepingud poolkaitsjate Hidetoshi Wakui ja Reginaldi, ääreründaja Damiano Quintieri ja keskkaitsja Jorge Rodriguesiga.

Eesti meistrivõistluste Premium liiga juhendi järgi saab meeskonda registreerida kuni 30 mängijat, kellest 25 peavad olema jalgpallihariduse omandanud Eestis (Eestis treenitud mängijad ehk ETM). Sisuliselt tähendab see piirang välismaalaste limiiti, mis on Kaljul nüüd Ugge palkamisega täis.

Klubi president Kuno Tehva sõnul soovib Kalju aga limiidi ületada ja sõlmida lepingu ka jaanuarist klubi juures testimisel viibinud 21aastase Kolumbia keskkaitsja Omar Mancilla Arboledaga. "Tahame keskkaitsesse konkurentsi tekitada ja pidada silmas ka pikemat perspektiivi. Omar on 21aastane ja treenerid näevad, et väikese järeleaitamisega võib temast saada meile kasulik täiendus," sõnas Tehva.

Kolumblase endaga on Kalju kokkuleppele jõudnud, aga tema eelmise klubiga veel mitte. Kui need läbirääkimised õnnestuvad ja Arboleda nõmmekatega liitub, tuleb üks kuuest välismaalasest registreerida esiliigasse kuuluvasse duubelrivistusse. Kõrgliigas võib duubli mängija osaleda piiramatult, aga üle viie mitte-ETM jalgpalluri ühele mängule üles anda ei saa ehk Arboleda lisandumisega tekiks Kalju kuue välismaalase seas sisekonkurents – vähemalt üks jääb iga kord protokollist välja. Tehva hinnangul poleks seegi paha.

Lisaks Arbelodale on päevakorral ka pärast kolme FC Infonetis veedetud hooaega sealt lahkunud äärekaitsja Trevor Elhi liitumine. "Meie uks on avatud ka Sander Purile, kui tal ei peaks õnnestuma välismaal lepingut teenida. Aga me ei ole temaga arvestanud," märkis Tehva.

Täna Kaljuga liitunud Ugge sihiks on Eesti meistritiitel. "Mul on väga hea meel Kaljuga liituda, see on väga heal tasemel ning ambitsioonikas klubi. Leedus mul meistriks tulla ei õnnestunud, soovin selle eesmärgi nüüd Eestis täide viia."

Kalju venelasest peatreeneri Sergei Frantsevi sõnul sobib Ugge neile kui rusikas silmaauku: "Ta on täpselt selline mängija, keda meil vaja, sest ta on näidanud nii kvaliteeti kui ka enesekindlust. Näeme teda olulise mängijana, kuid ülejäänu on vaja tal teha."

Mulluse Eesti karikavõitja Kalju hooaeg algab 1. märtsil, kui Lilleküla kunstmuruväljakul (Sportland Arena) kohtutakse superkarikafinaalis valitseva tšempioni FC Floraga.