2011-2015 Eesti kõrgliigas Tallinna Levadiat esindanud ning eelmise hooaja tagumise poole Paide Linnameeskonnas mänginud ründaja Artur Rättel sõlmis kahe-aastase lepingu Tallinna FC Infonetiga.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
17. veebruar 2016, 16:22

Artur Rättel loobus Gibraltarile põgenemisest ja liitus Infonetiga

Eesti jalgpalli meistriliigas mullu neljanda koha saavutanud Tallinna FC Infonet teatas kahest värskest täiendusest – ründaja Artur Rätteliga sõlmiti kahe- ja poolkaitsja Deniss Vnukoviga ühe-aastane leping.

FC Levadia kasvandikust Rättelist sai vabaagent, kui üheksakordne Eesti meister temaga algava hooaja eel lepingut ei pikendanud. 2012 ja 2013 Levadias suurt rolli mänginud Rättel sai 2014 mais tõsise põlvevigastuse. Mullu ta Levadias enam korralikult löögile ei pääsenud ning laenati hooaja teiseks pooleks Paide Linnameeskonda, kus lõi 17 mänguga viis väravat.

Ründajat soovis enda ridades näha Paide, ääriveeri uudis maad ka Pärnu. Karjäär jätkub Infonetis, mida Rättel eelistas hoopis eksootilisemale variandile. "Korra oli peas mõte, et lähen pooleks aastaks Gibraltarile, kus mitu Eesti meest ühes klubis mängivad, et aeg maha võtta. Aga Infoneti peatreener Aleksandr Puštov helistas ja veenis, et probleemi eest pole mõtet põgeneda, vaid tuleb see siin ära lahendada.

Mul on vaja jõuda tagasi tasemele, kus olin enne vigastust. Konkurents Infoneti meeskonnas on korralik, aga see on ainult hea, sest sunnib pingutama. Kui kohe palju mänguaega ei saa, siis pead ma norgu ei lase, ent kindlasti soovin tõusta põhimeheks. Infoneti meeskond on iga aastaga tugevnenud ning tänavu võime mängida medali, isegi meistritiitli nimel," rääkis Rättel, kes on kahekordne Eesti meister ja kahekordne karikavõitja.

Infoneti talvine värbamisralli on tõesti olnud intensiivne – klubiga on lisaks eilsetele täiendustele liitunud Dmitri Kruglov, Sergei Mošnikov, Vladimir Voskoboinikov ning Ghana jalgpallurid Michael Offosu Appiah ja Haminu Draman.