Kris Meeke RootsisFoto: AFP / Scanpix
Auto-Moto uudised
17. veebruar 2016, 18:09

WRC-piloodid ähvardavad tulevikus boikoti teoks teha, kui neid ohutuse teemadel ei kuulata (1)

Rootsi MM-ralli kestel tuli ilmsiks, et WRC-piloodid plaanisid võidusõidu avakatset boikoteerida, sest polnud rahul, et rahvusvaheline autospordiliit (FIA) ja ralli korraldajad ei kuulanud ohutuse küsimuses piisavalt (või üldse) sõitjate arvamust. Toona jäi aktsioon ära, sest sellega polnud nõus Hyundail sõitev Hayden Paddon, kuid autosport.com kirjutab, et tulevikus võib boikott reaalselt toimuda.

Piloodid kohtuvad omavahel enne märtsi alguses toimuvat Mehhiko rallit, et arutada, kuidas oma häält kuuldavamks teha. FIA ametnikud olla nüüd valmis nendega koostööd tegema, et tulevikus boikotti vältida.

"Kui me pole millegagi rahul, siis peame olema positsioonis, kus saame midagi ära teha. Või vähemasti seda protsessi mõjutada," vahendab portaal Citroeni piloodi Kris Meeke'i sõnu.

Kuigi viimane piisk karikasse tilkus Rootsis, siis Meeke'i sõnul pärineb paljude viha juba möödunud aasta Austraalia MM-rallist. Meeste arvates oli pimedas tolmustel kruusateedel sõitmine ohtlik.  

"Rääkisin sellest FIAga Rootsis ja mulle öeldi, et selliseid asju tuleb rääkida enne rallit," lausus Meeke. "Tegelikult saadeti enne rallitrassi avalikustamist kolme kuu jooksul korraldajatele ligi 25 emaili, aga miski ei muutunud."

"Olime kõik ralli ajal vihased ja kui seadsime end lahkuma, öeldi meile, et järgmisel aastal sõidate kolm öökatset..." lisas Meeke.

Tema arvates on sõitjad muutunud nukkudeks, kelle arvelt teenitakse lihtsalt teletulu.