Jürgen Klopp tänasel pressikonverentsilFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2016, 20:51

Jürgen Klopp: see mäng oleks ka minuta Augsburgi klubi ajaloo suurim (1)

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg võõrustab homme õhtul Euroopa liiga 1/16-finaali avakohtumises Liverpooli. Mäng pakub Saksamaal eriti suurt kõneainet, sest inglasi juhendab sakslane Jürgen Klopp.

"Kui ma poleks Liverpooli juhendaja, oleks see ikkagi Augsburgi klubi ajaloo suurim mäng," sõnas Klopp mängueelsel pressikonverentsil ajakirjanikele. 

"Ma ei usu, et minu siinolek annab neile lisamotivatsiooni. Olukord on eriline seetõttu, et see on Euroopa liiga ning väike klubi võib siin palju raha teenida," lisas enne Liverpooli siirdumist Dortmundi Borussiat juhendanud sakslane.

Hoolimata Augsburgi heitlikust hooajast, ei kavatse Klopp oma meestel lasta Klavanit ja kompaniid alahinnata. "Bundesliga satside vastu pole kunagi lihtne mängida, eriti Augsburgi-suguste klubide, kel on Saksamaa vutifolklooris eriline lugu rääkida. Üks kuulsamaid Saksa jalgpallureid, Bernd Schuster, mängis siin."  

Klopp lisas: "Tean Augsburgi kohta palju, olen nende vastu korduvalt mänginud ja see teeb valmistumise lihtsaks. Aga see on ka kõik. Kui see on nende ajaloo suurim mäng, siis võite ise ette kujutada, kui valmis nad selleks on."