Ksenija Balta ja Andrei NazarovFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
17. veebruar 2016, 21:47

Andrei Nazarov: Ksenija tegi ära selle, mida siia tegema tuli (4)

Kaugushüppaja Ksenija Balta hüppas täna Stockolmis toimunud võistlusel 6.76, millega täitis sise-MMi vormi ning võitis esikoha.„See, mida Ksenija siia tegema tuli, selle ta ka ära tegi – eesmärk oli sise-MMi norm 6.75,“ rääkis Balta treener Andrei Nazarov vahetult pärast hoolealuse etteastet Stockholmist.

„Ega siin mingisugune supervõistlus olnud, selles mõttes, et väga häid tulemusi ju ei tehtud. Rada oli üles tõstetud, keegi sellele põrkele pihta ei saanud.“

Balta hüppas avakatsel 6.42, teisel 6.76, kolmanda jättis vahele ja neljandal 6.65, kahest viimasest katsest ta loobus. Kui Tartus rääkis Eesti mitmekülgseim naiskergejõustiklane võistluseelsest pingest, mis kimbutas ka esimestel katsetel, siis eile talus ta pinget paremini.

„Nii peakski alati olema,“ arutles Nazarov. „Väga suurt pinget polnudki. Ksenija tegi kohe korralikud hüpped ära ja rahunes maha. Kokkuvõttes peame rahul olema – täidetud sai nii olümpia kui ka sise-MMi norm. Ksenija suutis edestada nelja väli-MMi finalisti, kaks neist olid medalivõitjad.