Roma - Real MadridFoto: AFP / Scanpix
Meistrite liiga
17. veebruar 2016, 23:53

GALERII | Viie aasta kõige kehvema avapoolaja teinud Real jõudis ühe jalaga kaheksa sekka (3)

Kui teisipäeva õhtu tõi rõõmu kodumeeskondadele, siis kolmapäev Meistrite liigas kuulus külalistele. Wolfsburg võitis belglaste Genti 3:2, Real Madrid sõidab Roomast Hispaaniasse 2:0 eduseisus. 

Roma ohjas avapoolajal Reali staare nõnda eeskujulikult, et viimased ei suutnud ühtki seitsmest pealelöögist väravaraami suunata. Viimati juhtus Cristiano Ronaldol ja tema sõpradel Meistrite liigas säärane äpardus 2011. aasta mais, kui vastaseks oli Barcelona.

Ent teisel poolajal Real kosus ja kes muu, kui Ronaldo tegi 57. minutil imelise liigutuse ja viis külalised 1:0 juhtima. Portugali staar on tänavusel Meistrite liiga hooajal löönud seitsme mänguga 12 väravat. Lisaks sai temast esimene pallur, kes sahistanud 40 väravat vaid play-off mängudes. Kokku on tema nimel 89 Meistrite liiga väravat (Lionel Messil "vaid" 80).

Pärast avaväravat muutus mäng eriti lahtiseks ja häid momente tekkis mõlemas trahvikastis. Kõigi itaallaste kurvastuseks oli aga neli minutit varem mängu sekkunud Jese Rodriguez mees, kes 86. minutil teist korda Wojciech Szczesny üle mängis.

Seega võtab Real avamängust kaasa nii kaheväravalise edu kui kaks võõrsilväravat. Teisisõnu, Real on ühe jalaga veerandfinaalis.

 

Nii kindlalt ei saa end tunda aga Wolfsburg, kes suutis Genti vastu 3:0 edu viimase 10 minutiga vaid napiks 3:2 paremuseks mängida. Wolfsburgi eest tegid skoorid Julian Draxler (44. ja 54. minutil) ning Max Kruse 60. minutil.

Vahepeal lootusetuna näinud kodumeeskonna olukorra muutsid märksa soliidsemaks Sven Kumsi 80. ja Kalifa Coulibaly 89. minuti väravad. Ent korduskohtumises vajab Gent vähemalt kaheväravalist võitu. Üheväravalisest piisab, kui ise lüüakse kolm (järgneb lisaaeg) või enam (Gent pääseb võõrsilvärava reegli toel edasi) väravat.

Gent - Wolfsburg statistika:

Nende paaride korduskohtumised toimuvad 8. märtsil.