Hetk noorteolümpia curlinguturniiri mängust.Foto: THOMAS LOVELOCK
Spordivaria
19. veebruar 2016, 16:56

Noorteolümpial tõeline rahvaste segunemine - kas segapaaride curlinguturniiri võitjale mängitakse kaks hümni?

Noorteolümpia on rahvusvahelise olümpiakomitee jaoks väga hea koht, kus saab katsetada kõikvõimalikke uuendusi, mis muudaksid spordi atraktiivsemaks. Kohati aga tundub, et minnakse natuke kaugele.

Huvitav, millise hümni mängitakse segapaaride curlinguturniiri võitjatele? Nimelt muudab võistluse eriliseks asjaolu, et ühte võistkonda kuuluvad erinevatest riikidest sportlased, igasse neist üks noormees ja üks neiu. Et Eesti sai curlingu põhiturniiril 14. koha, siis selle alusel määrati segapaarismänguks Eesti mängijate partneriteks sportlased põhiturniiri neljast tugevamast võistkonnast (Kanada, USA, Šveits, Venemaa). Muuseas, sama skeemi kasutati ka nelja aasta eest esimesel noorte taliolümpial.

Curlinguliidu president Fred Randver uuris asja. ROK on teinud saalomonliku otsuse: mastidesse tõusevad olümpialipud ja võitjale mängitakse olümpiahümni!

Nii Jart Guštšin kui ka Kristin Laidsalu on oma mängud täna võitnud ja pääsesid edasi homme toimuvasse 1/16-finaali. Eiko Peipsi ja Britta Sillaotsa mängud peetakse õhtul.

Kiiruisutamise noormeeste ühisstardist sõidus sai Kaspar Kaljuvee 11. ja Kermo Voitka 22. koha.