Alvar Johannes AlevFoto: ALDO LUUD
Talisport
22. veebruar 2016, 14:40

MMil kukkunud Eesti suusamees: uskumatult masendav tunne (4)

Rumeenias Rasnovis algasid täna juunioride ja U23 vanuseklassi talialade maailmameistrivõistlused. Esimese alana kavas olnud U23 meeste vabatehnikasprindis jõudis Marko Kilp poolfinaali ja sai 11. koha.

Kvalifikatsioonist üheksanda ajaga edasi pääsenud Kilp ületas oma veerandfinaalis finišijoone teisena, võitjast Richard Jouve'st 0,81 sekundit hiljem. Oma poolfinaalis pidi Kilp aga leppima kuuenda ehk viimase kohaga. Sõidu kiireim, rootslane Karl-Johan Dyvik edestas eestlast 4,49 sekundiga. 

Teise stardis olnud eestlase, samuti Team Haanjasse kuuluv Alvar Johannes Alevi eelsõit läks kukkumise nahka. "Olin veel enne viimast laskumist liidrist neli sekundit maas ja [Marko] Kilbiga nullis," sõnas Alev Õhtulehele.

"Aga jalale pandav ajavõtukiip surus uisusaapa ülemise osaga kuidagi halvasti jalale ja parema jala säärelihased läksid krampi, kukkusin ja sinna see tulemus läks. Uskumatult masendav tunne!" lausus 22aastane suusataja, kes tänavu ka ühel MK-etapil osalenud.

Nii tuli Alevil leppida 49. kohaga (+17,53).

Sprindi maailmameistriks krooniti täna kõik sõidud võitnud prantslane Lucas Chanavat, hõbemedali võitis rootslane Karl-Johan Dyvik ja pronksi Jean Tiberghien.