Blogid

Sinikad, must ja valge (48)

LISA KOMMENTAAR

p.s.1. märts 2016, 23:44
armas nipernaadi, sa oled küll mänginud märkimisväärset rolli minu virtuaalsuhtluses, aga natuke hindad sa oma rolli siiski üle.
kuidas ma ave blogi märkasin, ma ei mäleta. vb oli see kuidagi seotud sinuga. lusti blogiga see päris kindlasti nii polnud. nagu sa hästi tead, huvitas mind seal hoopis keegi teine.
tean mõnda blogi, kus sa oled osalenud, aga sinu sabas ma sinna pole läinud.
miks ei kommenteeri ma meesblogijaid? sport mind ei huvita, ajalugu huvitab, aga need on ju faktid - mida seal vaielda.
möönan, et olen sel korral olnud ülekohtune nii sinu kui ave suhtes. tõde on küll tähtis, aga vahel võib lapsikuvõitu valed tähelepanemata jätta.
paša29. veebruar 2016, 23:42
ja kuidas küll nii elukogenud mees ikka veel naiste lubadusi usub. mõnikord jagatakse lubadusi selleks, et sõlmida rahu. ja unustatakse need kui rahu igavaks muutub.
paša globa29. veebruar 2016, 23:12
"..., dish on sind tunnistanud naiseks ja nimetab armsaks sõbrakeseks. tunnen kaasa ja soovin jõudu!"
erinevalt pašast pole ma ühtegi dishi kümnetest naisblogijatest ja naiskommentaatoritest armsatest sõbrakestest hoiatama läinud.
ise aga olen paša hoiatust alati meeles pidanud, niiet mingi keel kõrvas on küll puhas luulu.
avel ja katsil on just sellised sarnased jooned, mis minu kurja geeniust inspireerivad. bluffimine, mammona kultus, enese ülehindamine. eriti uhke olen muidugi ave provotseerimise üle, mis tõi vastusena kaasa blogi "kallid kommentaatorid." suurepärane huumoripala a la "me oleme tallinnast".
seljakotiga rändajal nii eredat karakterit pole. tema jätan ma kindlasti rahule, kuigi ta sisuliselt on juba armsa sõbrakesena sihikule võetud.
p.s terminit "kuri geenius" kasutatakse enamasti rõhuga esimesel sõnal.
ära eita, dish29. veebruar 2016, 13:07
seda sinu arvamust nägid sajad lusti fännid, sest see rippus pikka aega aukohal lusti fännilehel. lõpuks taipas lust uue lehe teha ja vana kustutada.
et ta ka ei väsi29. veebruar 2016, 00:25
tripp loetles üles kõik naisblogijad, sealhulgas ka värskemad. läksin siis vaatama liina blogi -seljakotiga maailma. kommentaarium kubiseb dishi kommentaaridest. ja käekiri on tuttav. algul norib tüli blogija ja teiste kommenteerijatega. siis tunnistab ennast blogija suureks fänniks ja hakkab ennast kujutama romantilise kangelasena.
katrin lusti blogis sõimab ta blogijat, kuid lõpetab ikkagi blogija armsaks-kalliks tuulelipuks nimetamisega. vahel on ka naeruväärselt sentimentaalne, näiteks peaaegu pisarsilmil mälestades katsi endist äia selle 5. surma aastapäeval. lust on selle tähtpäeva ise juba ammu unustanud.
29. veebruar 2016, 21:18
Keegi lubas suure suuga jätta rahule see neiu,
kes tal' midagi polnd teinud või kui tegeles, siis muuga.
Sama isik lubas mulle lõpetada vaenamine,
teise sõbra kiusamine, mis viiks lõpuks põrgutulle.
.
Kahjuks ei saand võitu kainus, sõnapidamist polnd pikka.
Viha pulbitseb tas ikka, peksab naisi samas vaimus.
Ise samuti on naine tema, kes ta omal ajal
mullegi keelt kõrva ajas, tujutses kui merelaine.
.
Nüüd on armastus meil läinud, mida tegelikult polnud.
Nagu teistelgi on olnud, kui on kass neil vahelt käinud.
Kurb ja naljakas on samas - justkui ajaks metsas jälgi,
ohvreid valib minu järgi, tahab olla ikka jamas.
.
Kuhu mina, sinna tema. Aina otsib võimalust ta,
et saaks mindki halvustada. Rohkemaks ei oidu, tera.
Inimesest muidu kenast välja ma ei teeks, kui oleks
teisiti või minul poleks mõnes mõttes kahju temast.
.
21:00 ... 00:55 ... 01:01 ... 13:19 ... 13:57 ... 15:27 ... 16:53 ... 00:25
ja ka eriline ülikool28. veebruar 2016, 18:20
kuigi USA akadeemilistes õppeasutustes õppimiseks nõutakse välismaalastelt tudengiviisat, siis miljonäride lapsehoidjale tehti erand. niiväga taheti kätte saada tema 200 dollarit nädalas.
muuseas, tudengiviisa taotlejad peavad ära tõestama, et nad ei ole migrandid, ei kavatse USA-sse elama jääda.
erilised inimesed28. veebruar 2016, 16:53
uskumatud miljonärid. nõukogude liidust saabub kõigile tundmatu preili külla kirjasõbrale, kellega ta ei kohtugi. tal pole ei töötamise ega õppimise luba, mitte ühtegi tuttavat ega sugulast ameerikas, samuti mitte soovituskirju varasematelt lapsehoidja teenuse kasutajatelt. aga miljonärid eelistavad teda neile, kellel on töötamise luba ja soovituskirjad.
tripp on tuttav kõigi õhtulehe naisblogijate blogide ja nende kommentaaridega. loomulikult pole ta üritanud kellegagi neist flirtida ja mesijuttu neile puhuda. tema kommentaaride toon ei olene sellest kui ahvatlev ja noor blogija juhtub olema.
Horros27. veebruar 2016, 13:30
Mina pole Lusti tisse kiitnud. Küll märkasin ma Lusti Facebooki lehel dishi kommentaari, kus ta nimetas Lusti mõrraks. Samas oli ta Lusti suurim fänn. Viinamarjad muutusid korraga hapuks.
dish29. veebruar 2016, 12:03
Mõrraks pole ma ei Katrin Lusti ega kedagi teist kunagi nimetanud. Põhjusel, et see sõna lihtsalt ei kuulu mu kõnepruuki. Ka ei saa Lusti FB-lehel olla ühtki mu kommentaari, sest ma ei kommenteeri seal juba aastaid. Aga olgu...
väliseestlastest26. veebruar 2016, 15:27
olen aastaid olnud kirjavahetuses kanada vanatädiga. tema oli tõesti edukas, samuti tema mees. majanduslik edu ei saabunud tänu abiellumisele vaid ühise panustamise tulemusena. kõrgharidus omandati inglismaal enne kanadasse kolimist.
üldiselt suhtun ma hästi ka uutesse väliseestlastesse. aga 1 klausliga -kui nad õpetavad oma lastele ka eesti keelt. ave pole seda teinud. see on asi, mille ta on jätnud eestluse säilimiseks tegemata. ja seetõttu võiks ta loobuda ka kodueestlastele õpetussõnade jagamisest.
kus kohas26. veebruar 2016, 16:31
ta õpetussõnasid jagab???
ühe mütsiga löödud26. veebruar 2016, 13:57
kui uskumatult sarnased võivad olla õhtulehe välisblogijad. katrin lust pole küll enam välismaal, aga blogi algas kui londoni lusti blogi. mõlemad näitavad ennast rikkama, edukama ja haritumana võrreldes tegeliku olukorraga. lust rääkis midagi londoni ülikoolis õppimisest.
ja kui keegi hakkab milleski kahtlema, pakuvad nad ainult üksikuile väljavalituile võimalust dokumentaalsete tõenditega tutvumiseks. lusti puhul tuntakse huvi selle vastu mis on saanud tõlk omari jaoks kogutud rahast.
väike vahe siiski on. lusti blogil on palju lugejaid ja kommentaarijaid. ave omal ainult 3 vanemaealist fänni. erandiks oli kuulus kodueestlastest kommenteerijate paikapanemise blogi. mõned inimesed on kohe oma raevus ülikoomilised...
kalifornia ülikooli26. veebruar 2016, 13:19
õppemaks on niivõrd kõva, et lapsehoidja palga eest seda kinni ei pleki. neil aastatel viibis ave ameerikas ebaseaduslikult, täpselt samuti nagu maire aunaste. õppeviisat tal ju polnud. paluks siiski kalifornia ülikooli diplomi koopia siia üles riputada.
p.s. esmakordselt kuulen siin ka 7. keskkooli õppurist, kes ei oska sõnagi inglise keelt. see ei käi ave kohta...
Ave Maria Blithe26. veebruar 2016, 18:07
Kui sulle tõesti teiste inimeste rahakotis sorimine niiiii suurt naudingut pakub, siis palun: lapsehoidja palk tollal oli $200 nädalas, lisaks anti minu kasutada tasuta uhiuus auto ( punane Nissan Sentra) ja kuna elasin miljonäride pere juures (Westwood, pool miili eemal üle Sunset Boulevardi algas Bel Air) , kelle au pair olin, ei pidanud ma maksma rendi ega toidu eest. Nii sain kulutada kogu oma rahalise palga õpingutele. Loodan, et see rahuldas su vajadusi ja saad nüüd keskenduda oma põneva elu nautimisele.
kes minevikku ei mäleta26. veebruar 2016, 01:35
siinne blogija 1. novembril 2013.a. -"Asi sai alguse college-is. Nimelt sain fotograafi diplomi...Philadelphias, mis on teatavasti üks suuremaid mustanahaliste linnasid..."
UCLA on California ülikooli filiaal Los Angeleses. Milline haare! USA edelaotsas asuv ülikool on asunud haridust jagama ka kirdeosas asuvas Philadelphias. Kui meil voorivad õppejõud Tallinna ja Tartu vahet sõita, siis asi see jänkide professoritel riigi ühest otsast teise kihutada pole!
tripp26. veebruar 2016, 03:38
kes.kes.kes tartu.tartu.tartu.tallinn.tallinn.tallinn.ave.ave.ave.loll.loll.loll . . . . . ainus tark on meil tundmatu 01:35, kes tõestas omaarust ära, milline neetud idioot see Ave tol ajal oli, et õpingute diplomi sai. Ja kui vaimustavalt tark geenius 01:35 kogu prodressiivse inimkonna esindajana on (kahjuks jääb 01:35 oma isiku tutvustamisel tagasihoidlikuks, oleks ta ju Nobeli preemia nominant.)
tripp26. veebruar 2016, 04:14
kuradi hea on nimeliste blogijate Pautsi, Ave, Aili, Katrini, Liina ja teiste kohta "arvamust" avaldada sellistel argpüksidel, nagu keks-kuks-ega-sega-kui-kaal. Seda öeldes ei riski nad millegagi, oma nimi jääb ju puhtaks, sest sellistel oma püsinime ei olegi. Isegi aliase näol mitte. Milleks? Hüüatab see nimetu rahvamassist: käi p****? Ja keegi teda ei leia. Vähe sellest, kõik ümberkaudsed isegi irvitavad kaasa. Seni irvitavad, kuni see **** neid endid ei puuduta. Aga kui hakkab puudutama, on samas hädas kui tolerandid Kölnis: oi mis nüüd juhtus? oi kes mind kaitseks? ...Aga mitte keegi ei kaitse. Nii et tõmba uttu, "01:35-minevikumäletaja"!
Ave Maria Blithe26. veebruar 2016, 04:41
Ma ei saa aru, millest selline segadus. Elasin 1990-1993 Californias ja õppisin UCLAs. Siis 1994 elasin Texases. 1995 aastal kolisime Philadelphiasse ja sealses CCP college´is sain fotograafi diplomi Summa Cum Laude. Kujuta ette - inimesed kolivad vahel ühest linnast teise, ja jätkavad õpinguid või täiendavad end erinevats ülikoolides! Palun anna oma nimi ja email, saadan sulle koopiad oma diplomitest.
sinise-punase-valgega lippe on palju26. veebruar 2016, 01:01
tuntumad lisaks hollandile venemaa, prantsusmaa ja norra. kas kõik nad peaksid siis sarnaseid särke kandma?
dish26. veebruar 2016, 04:32
Vaat kui tark sa oled! Ja kui "vaimukas" veel pealekauba. On palju. Tõesti.
meie ühine 7. keskkool26. veebruar 2016, 00:55
ühine luuletajate vennaskond. seltskonda sobib hästi ka fantaasiarikkaim nooremapoolne blogija. too luuletas ennast brittide kõrgseltskonda. siinne unustab ära, et on varasemas blogis maininud hoopis vähem mainekas ülikoolis neegrite massidega koos tudeerimist. ega fb tutvustus - õhtulehe ajakirjanik - ka päris tõelevastav pole. kahju, et horrose kommentaar kustutatud on. tema kui asjatundja saab juba pärast esimeste lausete lugemist aru kas tegemist on professionaali või ambitsioonika diletandiga.
26. veebruar 2016, 02:50
Kui vana sa, mutike, oled? Kirjapildi järgi matkid 2015. aasta lennu lõpetajat.
oh last not liest
oh horror connor
but my Horros
friend or horror
dish25. veebruar 2016, 23:41
Mind kaua tundvad kommentaatorid teavad ammu, et sõprade suhtes olen leebe, ent nokkijatega halastamatu. Ave on paljude väliseestlaste seas üks mu sümpaatsemaid sõpru. Teda ei tee meeldivaks ainuüksi me omaaegne ühine 7.keskkool või fotograafia, vaid eesti arhiivinduse eestvedamine Ameerikas. Aga nokkijatele ütlen "leebelt"...
.
Mina Ameerikas ei ela, pole seal isegi käinud. Kuid taban hästi folkloori ja vastan: enne kui minuga sõda pidama tulete, vaadake mu originaaltekst üle. Ma ei räägi Hollandi jalgpalli puhul mitte lipust ega tema kuulumisest Põhjalasse, vaid naeran selle maa jalgpallimeeskonna särgivärvi üle. Oranje oranjeks, aga niisamuti võiksid Eesti sportlased ka üleni kollases esineda? Ikkagi Lembitu-aegne viljavärv.
Ave Maria Blithe26. veebruar 2016, 04:46
Tore oleks lõpuks teada saad, kes sa oled. Palun võta FB kaudu ühendust! Aitähh.
kunstiharidus?25. veebruar 2016, 23:01
seda ma mõtlesin, keda blogija mulle meenutab. Loomulikult Neeme Lalli, eesti silmapaistvaimat kunstnikku...
gröönimaa25. veebruar 2016, 21:00
ei ole riik, kuulub taani koosseisu. kui kellelgi on kunstiharidus ainult, siis võiks nõudlikumate poliit- ja majandusteemade käsitlemisest hoiduda. konkureeriv blond blogija esineb vahel päris asjatundlikult, aga tal on olemas varjatud abijõud, mis jänkil puuduvad. mõni teesklev ja lipitsev tegelane ei ole mingi objektiivne hindaja, arvata võib, et eeskätt paeluvad teda napis maikas blogija pildid.
w25. veebruar 2016, 23:37
guugelda mõisted "põhjamaa, Põhjamaa, Põhjala". Suure ja väikse algustähega, nagu lääne ja Lääne. Kui Sul, salliv lipitseja, ikka veel midagi arusaamatuks jääb, soovitan Sulle - ära enam kooli tagasi mine! Sinu koht on ju eurokindel - kindlalt edasi. Ükskõik kuhu!
w26. veebruar 2016, 00:40
kes on Gröönimaa puhul mingist riigist rääkinud, sa salliv pedekunstnikust demagoog? mitte keegi peale sinu pole seda rääkinud! jutt on Põhjamaaks nimetatavate maalappide konglomeraadist. hea meelega võiks nende hulka nimetada ka Kanada ja Jakuutia, aga see käiks sulle, prüsseli pihkurile ilmselt juba üle mõistuse. niisiis lepime kokku - kõik ülejäänud maikad peale sinu on lollid, 21:00
targutajale25. veebruar 2016, 18:36
kogemata unustasid ka Gröönimaa, mis samuti põhjamaa nimistus
targutaja25. veebruar 2016, 02:04
Kogemata jäi loetelust välja Soome, mis loomulikult on samuti põhjala.
targutaja25. veebruar 2016, 01:52
Kas Holland on põhjamaa? Paraku mitte. Põhjamaad on Island, Norra, Rootsi, Taani. Nii nagu Eestis on olemas lisaks lõuna- ja põhjapiirkonnale olemas ka Kesk-Eesti, on olemas ka igalpool mujal olemas piirkondi, mis pole ei põhi ega lõuna.
Eesti riigieelarvest kulub praegu sotsiaalvaldkonna kuludeks praegu peaaegu pool. Blogija idee realiseerumisel võiks kogu riigieelarve kulude pool minna sotstoetusteks. Isegi kaitsekuludeks ei jääks midagi üle, muust rääkimata. Ja samas on blogija esitlenud senini ennast kui eriti suurt Eesti patriooti. Ma ei tea, mis haridus on blogijal. Päris kindlasti ei saa see olla majandusalane.
tavaline inimene25. veebruar 2016, 19:33
Sa siiamaani veel ei tea, mis haridus on blogijal? Kuula: blogijal on gümnaasiumiharidus keelekallakuga Tallinna koolist, kõrgharidus kunstikallakuga UCLA-st. Mis haridus on aga sinul, Targutaja? Näib, et umbes 5 klassi külakooli ja mitte sugugi geograafiaalane. Targutad ja muudkui parandad end. Muide, Eesti SKP-st läheb sotsiaalkulutuste tarbeks tagasi hoopis teine protsent.
midagi nii rumalat24. veebruar 2016, 21:31
nagu kirjutab bilanss on võimatu isegi kommenteerida. Eesti on vaene maa, maksumaksjate taskust pole võimalik mingil viisil sellist raha kätte saada. Ma soovitan blogijal oma geniaalse ideega USA presidendi poole pöörduda.
kuhu kadus Horrose kommentaar?24. veebruar 2016, 16:36
ilma jälge jätmata. korrektne tsensor jätab vähemalt vihje, et oli veel üks kommentaar, mille ta Ave nõudmisel kustutas. Horros küsis, mis mõte on sellisel mulal. ja oli väga halval arvamusel blogija võimetest ja kirjatüki tasemest.
dish25. veebruar 2016, 20:04
Mina ka imestan, kuhu kadus Horrose kommentaar? Oleks tahtnud näha. On ju vaimukas literaat alates 2014 lõpust esinenud Õhtulehes vägagi originaalselt
- Katrin Lusti tissid on ilusad
- Kelly pangu end põlema
- Odinid käigu pu...si
skeptik24. veebruar 2016, 13:32
Kuidas küll õnnestub Õhtulehel leida blogijaiks asjatundmatuid auahneid edevaid blonde? kas mõnel neist jalad maad ka puudutama ulatuvad? Bilanss peab olema tasakaalus. 1,3 miljonit korrutada tuhandega on mitu miljardit? Millisel geniaalsel moel loodab Ameerika tädi vajamineva raha hankida?
bilanss...24. veebruar 2016, 17:54
Mille eest makstakse tavakodanikele hüvitisi, emapalka ja muid soodustusi, st. mis allikast see raha tuleb? Nende samade maksumaksjate taskutest, onju? Oled ka ehk täheldanud, et kui mingit abiraha tõstetakse, tõuseb hoopis mingi muu asja maks... ise võiks ka natuke ikka loogiliselt mõtelda, näiteks miks maksta vahelt-tasu jne.
kuhu kadus kommentaar24. veebruar 2016, 12:48
nõus Horrosega24. veebruar 2016, 12:24
Ja ega dishi juttki targem ole. Holland -põhjamaa?
dish24. veebruar 2016, 22:22
Kuidas soovid. Nimetan Hollandi sinu rõõmuks lõunamaaks.
Paigutan ta Vahemere rannikule. Oled nüüd rahul?
Hanskan Toss24. veebruar 2016, 09:20
Tore lugeda vahvaid õpetussõnu ärmatamise kohta sealt kaugelt imedemaalt, kus Donald Trumpil on reaalsed võimalused presidendiks saada. Aga mis kütuseaktsiisi puutub, siis riik korjab nagunii kusagilt maksud kokku ja seda ka ameerikamaal.
MGM24. veebruar 2016, 09:14
Kiidame Eestit, aga endal siin elada ei kõlba.
oot oot24. veebruar 2016, 17:48
kuskohast sa Eesti kiitmist välja lugesid?
Siin on loo point24. veebruar 2016, 06:57
vist selles, et eestlast on aegade jooksul nii madalale materdatud, et ta ei tõuse ei selle, ei järgmise valitsuse, ega ka sajandi pärast murust kõrgemale. Tegeletakse tühja tähjaga. Kommenteerijad lähevad kaasa odava populismiga. Ei märka, et neist tehakse ikka ja jälle orjad. Kiida santi ja sant jookseb. Ei ole midagi parata, on juba selline pisike rahvus loodud.
dish24. veebruar 2016, 03:57
Tere üle hulga aja, armas ameerika eestlane! Küll oskad sa kka kalambuuritseda.
Et eesti trikoloori üks värvidest on ameerika keeles "sinikas"? Miks mitte? Mina
imestan ka Brasiiliat näiteks sama pilguga: sinine silm rohelisel rannalinal. Veel
rohkem ajavad mind naerma Hollandi jalgpallifännid. No mida on ühel põhjamaal
seost oranži apelsinikoorega?
.
Aga värv värviks, igal maailma rahval on oma lipuvärv püha ja puutumatu. Eestil on
lisaks kõigele täna sünnipäev. Ja olgu mis riigikord esiisade maal ka parasjagu ei
kehtiks, hea, et meid eestlasi maailmas veel käputäis on. Head Eesti aastapäeva!
Ave Maria Blithe24. veebruar 2016, 05:38
Tänan! Hollandi riigilipp on muidugi sinine punane valge, aga nende sümboolne oranzh värv on tingitud kuningakojast, ehk siis The House of Orange-Nassau (Huis van Oranje-Nassau), House of Nassau saksa liin, mis etendas olulist rolli Hollandi poliitilises ajaloos. William Esimene Orange´ i dünastiast organiseeris mässu Hispaania ülemvõimu vastu, mille tulemusena saavutati omariiklus.
hmm...24. veebruar 2016, 17:50
ajalooliselt korrektsete Hollandit puudutavate faktide eest miinuspunktid? miks? lihtsalt et miinuseid laduda?