Tammeka peab algaval hooajal taas lootma, et vanameister Kristjan Tiirik leiaks väravasoone. Foto: Aldo Luud
Spordivaria
25. veebruar 2016, 18:13

Tammeka uus põhimõte: me ei anna kunagi enne mängu alla (2)

Järgmise nädala reedel lüüakse jalgpalli Eesti meistriliigas taas pall lahti. Liiga avamängus võõrustab Tartu Tammeka kell 19 Annelinna kunstmurustaadionil Narva Transi.

Väike meenutus eelmise hooaja lõpust: meistriliiga viimases voorus alistas Tammeka 2:1 Transi ja kindlustas 9. kohale jõudmisega võimaluse pidada üleminekumänge. Üleminekumängudes enam kahtlust ei tekkinud, seal olid tartlased kahe mängu kokkuvõttes 4:2 üle Tallinna Kalevist.

„Mis seal salata, Narvaga on meil viimastel hooaegadel väga hästi läinud. Selles mõttes on hooaja avaetendus Tartus sümboolne,” märgib Tammeka tegevjuht Kalle Paas ning toob paralleeli, et hea oleks nüüd hooaega alustada sellega, et alistatakse sama klubi, keda eelmise hooaja viimases liigamängus võideti.

Tammeka suuremate konkurentidena nimetab Paas Pärnu ja Paide linnameeskonda. „Need on väljakujunenud rivaliteedid. Rakvere Tarvas seevastu on uus jõud. Ühest küljest ei taha neid alahinnata, aga teisest küljest ka ülehinnata. Tarvale tuleb anda võimalus end näidata. Ma usun, et juba esimese ringi lõpuks on neist parem pilt,” hindab Tammeka esindaja.

Hooajaeelsed meeleolud on Tammekas ilmselt üsna head, sest pühapäeval võitis ta hooajaeelses viimases sõprusmängus linnarivaali Santost koguni 7:1. Neli väravat lõi 20-aastane Tristan Koskor, kellest võib vabalt saada algava hooaja klubi komeet.

Paasi sõnul pole klubi peatreener Indrek Koserile algavaks hooajaks suuri pingeid peale pannud. "Me ei sea numbrilist eesmärki liigakoha mõttes, ent eesmärk on muidugi liigasse püsima jääda," ütleb Paas. Ta tutvustab samas klubi uut filosoofiat:"Tammeka esindusmeeskonna ülesanne on minna igat mängu võitma. Mitte kunagi ei tohi juba enne mängu alla anda. Mõnikord võib küll võidu tõenäosus olla väga väike, aga alati on ikkagi võiduvõimalus.” 

Kahe hooaja vahel on Tammeka suutnud säilitada põhituumiku, klubis jätkab ka vanameister Kristjan Tiirik ja sel hooajal tõenäoliselt rohkem mängimisele pühenduv Kaarel Kiidron, kes on algaval hooajal ka meeskonna kapten. Lahkujateks on karjääri lõpetanud Martin Hurt ja Saksamaale siirdunud Siim Tenno. Samal ajal pole meeskond ühtegi tugevat täiendust saanud. Nii on aga väga keeruline sekkuda kõrgemasse mängu.

Paasi sõnul ei muudaks mõne tugevama mängija klubisse toomine Tammekat meeskonnaks, kes suudaks terve hooaja pakkuda Kaljule või Florale konkurentsi. „See on pikem protsess, mille nimel Tammeka töötab. Tegeleme sellega, et pikas perspektiivis olukorda muuta ja pakkuda Tartule võimalust mängida meistriliiga medalite peale,” avab Paas ka klubi kaugemaid sihte.

Sel hooajal tuleb aga Tammekal loota, et oma jõududega astutakse samm edasi. „Ma pigem näen ja loodan, et meie võistkonna U21 ja U19 koondislased Tauno Tekko, Rasmus Tauts, Martin Miller, Andre Paju ja Kevin Rääbis on nüüd sellises vanuses, kus nad peaksid suutma kaela kanda ka Premiumi liigas ja olla meeskonnas juhtivad mängijad,” rääkis Tammeka kodulehele antud intervjuus klubi peatreener Indrek Koser. Paas lisab, et ka Tammeka U21 noortevõistkonnas tehakse head tööd ja seal on tugev konkurents.

------------------------------

Paasi sõnul jääb keegi suurtest medalita

Tammeka tegevjuht Kalle Paas on tähelepanelikult jälginud tippklubide hooajaeelset lepingurallit ja usub, et algaval hooajal ootab ees vähemalt üks üllatus. „Infonet on paberil astunud sammu selle poole, et medalikonkurentsis kaasa lüüa. Seevastu Levadia näis mingil hetkel paberil esikolmikust isegi välja jäävat, aga viimaste päevade uudised on seda ümber kujundanud. Ma arvan siiski, et esikolmikus on sees üks üllatusklubi ehk Flora, Kalju ja Levadia kõik esikolmikusse ei mahu,” ennustab Paas.

-----------------------------

Sepa staadion võib saada katusega tribüüni

Tammeka korraldatud Sepa staadioni projekt osutus nii edukaks, et klubil on tekkinud mõte ehitada suveks valmis saava staadioni juurde katuse ja seintega tribüün. „See on küll kallim, aga soovime selle teoks teha. Idee tuli sellest, et kampaania ajal osutusid nimelised istekohad nii populaarseks. Teisalt mõtleme ka publiku heaolule. Nägime renoveeritud Annelinna kunstmuruväljaku näites, et probleemiks kujuneb lageda taeva all vihma käes istumine,” selgitas Kalle Paas staadionile korraliku tribüüni ehitamise idee sündi.