Raul Must.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
25. veebruar 2016, 19:17

Raul Must tõusis sulgpalli olümpiaedetabelis 17. kohale!

Sulgpallur Raul Must asub täna avaldatud maailma edetabelis küll jätkuvalt 45. kohal, Rio olümpia tabelis kerkis kahe pügala võrra, 17ndaks! See tähendab, et ühest mehest veel mööda, ja ta kuuluks olümpial juba asetatud mängijate sekka.

Tabelid on väikeses "nihkes" selle tõttu, et kui maailma edetabelis arvestatakse viimase 365 päeva tulemusi, siis olümpiapunkte loetakse mullu mai algusest ning seis läheb lukku 1. maiga – siis selguvad Riosse pääsejad. Olümpiatabelis on vähem mängijaid ka seetõttu, et seal on riikidel karmid arvukuse kvoodid.

Must teenis eelmisel nädalal Kaasanist, Euroopa võistkondlikelt meistrivõistlustelt üle 3100 punkti ning see aitas ta olümpiatabelis mööda prantslasest Brice Leverdezist ja vietnamlasest Tien Minh Nguyenist.

Naistest tõusis Kati Tolmoff suures edetabelis Kaasanist teenitud 2262 punkti toel kuue pügala võrra, 78ndaks. Olümpiatabelis on ta aga hetkel esimesena joone all, 37. kohal. Vahed on väikesed ning õnnestumine juba järgmisel turniiril võibki eestlanna joone peale aidata.

Selleks peab Tolmoff aga hakkama võitma endast edetabelis kõrgemal olevaid mängijaid. Täna Viinis alanud võistlusel alistas Tolmoff kvalifikatsiooni kaudu põhivõistlusele pääsenud Lekha Shehani (Sri Lanka) 21:15, 21:11, kuid järgmisena astub vastu Saksamaad esindav Olga Konon (maailma 33.), keda eestlanna pole viimasel ajal võita suutnud.

Viinis mängib ka Must, kes sai seal 3. asetuse. Ta alustas ehmatusega, kaotades ukrainlasele Valeri Atraštšenkovile esimese geimi 23:25. Siis sai eestlane aga mängu käima ning võitis kaks järgmist geimi 21:6, 21:13. Teises ringis kohtub ta taanlase Steffen Rasmusseniga.