Liverpool - Augsburg.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
25. veebruar 2016, 21:52

GALERII JA VIDEO | POLE HULLU! Augsburgi ja Klavani euroteekond lõpes puurivahi supermängust hoolimata (3)

Jalgpalli Euroopa liigas lõppes täna Ragnar Klavani leivaisa Augsburgi teekond. Play-off'i avaringi korduskohtumises kaotati võõrsil 0:1 Liverpoolile.

Inglismaa ja Hispaania klubi avamäng lõppes täpselt nädal aega tagasi väravateta viigiga, mis tähendas, et kui matš Liverpoolis lõpeb Augsburgi võidu või väravatega viigiga, läheb järgmisesse ringi just Klavani tööandja.

Ent saatus tahtis teisiti. Kohtumise ainus värava löödi juba 5. minutil, kui Inglismaa koondislane James Milner realiseeris Dominik Kohri käega mängu tõttu igati õigesti määratud penalti.

11-meetri karistuslööki ja penalti olukorda vaata siit:


.. by Gol-Live

Samas ei andnud Augsburg alla. Bundesliga satsi parima väravavõimaluse eest hoolitses brasiillane Caiuby, kes kasutas ära Liverpooli lohaka kaitsemängu, mängis end mööda väravavaht Simon Mingolet'ist, kuid ei suutnud väga terava nurga alt tehtud lööki realiseerida.

Paar minutit enne mängu lõppu oli suurepärane võimalus ka vasakkaitsja Konstantinos Stafylidisel, kelle 25 meetri pealt sooritatud karistuslöök napilt väravast mööda lendas.

Ridamisi häid võimalusi oli ka kodumeeskonnal, kuid Augsburgi puurivaht Marwin Hitz tegi ridamisi supertõrjeid. Nii hoidis šveitslane eemal näiteks Jordan Hendersoni ja Philippe Coutinho paarilt meetrilt sooritatud löögid. Korra tabas Liverpool ka posti.

Kuidas mängis aga Klavan? 30aastane Viljandis sündinu oli kaitses kindel kui kalju, ehkki ühes ohtlikus olukorras mängis Daniel Sturridge Klavani üle ning saatis värava poole väga ohtliku löögi, mis siiski mööda läks.

Lisaks ühele kell 18 alanud ning seitsmele kell 20 alanud Euroopa liiga matšile algavad kell 22.05 viimased seitse esimese play-off ringi korduskohtumist.

Tänased tulemused (üldskoor kahe mängu kokkuvõttes; edasipääseja on paksus kirjas):

Moskva Lokomotiv - Istanbuli Fenerbahce 1:1 (1:3)
Bilbao Athletic - Marseille Olympique 1:1 (2:1)
Leverkuseni Bayer - Lissaboni Sporting 3:1 (4:1)
Krasnodar - Praha Sparta 0:3 (0:4)
Rooma Lazio - Istanbuli Galatasaray 3:1 (4:2)
Viini Rapid - Valencia 0:4 (0:10)
Gelsenkircheni Schalke - Donetski Šahtar 0:3 (0:3)