Rocki ja Liepaja peatreenerid Gert Kullamäe (vasakul) ja Uvis Helmanis kümmekond aastat nooremate meestena mängijakarjääri ajal.Foto: MATI HIIS
Korvpall
26. veebruar 2016, 11:15

Saagem tuttavaks: mida kujutab endast Liepaja, kellega Rock Balti liigas madistama hakkab?

Balti korvpalliliigas lõppesid eile kaheksandikfinaalid ning trofee pärast jäi võitlema veel kaheksa meeskonda. Eestist jätkab paraku veel vaid valitsev meister Tartu Ülikool/Rock.

Rock käis teatavasti paari nädala eest kahel korral hõlpsalt üle Atõrau Barsõst. Hea võimalus oli ka Rapla Avisel, kes oli Jekabpilsist saanud kodus 14 punktiga jagu, kuid võõrsil näitas tabloo pärast esimest poolaega 21:58... TLÜ/Kalev, Rakvere Tarvas ja Pärnu Sadam minetasid lootuse sisuliselt juba avamänguga.

Niisiis - Rock jätkab ja kohtub nüüd Liepaja Triobetiga. Üks on kindel: taas saavad kokku kaks vana sõpra, mängijakarjääri ajal koos näiteks Saksamaa klubi Bamberg esindanud valusa viskekäega mehed, tänased peatreenerid Gert Kullamäe ja Uvis Helmanis. Pall pannakse mängu teisipäeval, 1. märtsil kell 19 Tartus, kordusmäng peetakse naistepäeval, 8. märtsil Lätis.

Mida Liepaja endast kujutab? Äsja sai selle meeskonna tugevust omal nahal tunda Tarvas, kes jäi Balti liiga play-off'i esimeses ringis kodus alla 50:74 ning kordusmäng oli lätlastele vormistamise küsimus (93:87). Läti liigas hoiab Liepaja 17 võidu ja 8 kaotusega 4. kohta.

Viimati peetud kohtumises Ogrega (99:81) püstitas ameeriklasest leegionär Chris Richards 43 punktiga Läti liiga hooaja resultatiivsusrekordi (visked mängust 22/17, vv 10/8!), tema vastu tehti 11 viga ning lisaks võttis mees 9 lauapalli.

Meeskonnal on ühtlane kümnemeheline tuumik, juhendaja ei pea kellelegi liiga suurt koormust andma. Tegijate seas on ka peatreeneri poeg Arnolds Helmanis. Liepaja veebruarikuu suurimaks saavutuseks saab kahtlemata pidada teisel lisaajal saadud 108:102 võitu Ühisliigas mängiva Riia VEFi üle. Tolles kohtumises viskas kaheksa Liepaja mängijat vähemalt 9 punkti - see näitab, et kaitses peab kõigi vastu tegutsema tähelepanelikult.

Rock läheb Balti liiga mängule vastu teatavasti eile saadud 71:83 kaotusega BC Kalev/Cramolt.