Kati Tolmoff pidi vastu võtma valusa kaotuse.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
26. veebruar 2016, 13:09

Must jõudis Austrias veerandfinaali, Tolmoffile valus kaotus

Viinis peetaval sulgpalliturniiril jõudis Raul Must veerandfinaali, Kati Tolmoff piirdus paraku teise ringiga.

Turniiril kolmanda asetuse saanud Must alistas oma endise treeningukaaslase, taanlase Steffen Rasmusseni kindlalt 21:16, 21:16, kontrollides 34 minutit kestnud kohtumises sündmuste käiku. Täna õhtul peetava veerandfinaali vastaseks tuleb ilmselt sulgpallimaailma suurim tõusev täht, 18-aastane taanlane Anders Antonsen, kes juba võitnud mitu selle kategooria (auhinnafond 15 000 eurot) turniiri, sealhulgas jäänud ka Musta teele ette.

Kui Mustal on koht Rio olümpial kindel, siis paljud mängijad võitlevad Brasiilia-piletite nimel. Nende seas on ka Tolmoff, kes vajaks iga võitu nagu õhku. Paraku pidi ta tunnistama naiste üksikmängus viiendana asetatud Saksamaa esindaja Olga Kononi (maailma edetabelis 33. kohal) 21:16, 22:20 paremust. Seejuures mängis Tolmoff palavikus olles.

Ta teenis Viinist küll olümpiatabelisse 150 punkti lisaks, kuid suurt lähemale see Riole teda praegu ei vii. Järgmisena osaleb Tolmoff ülejärgmisel nädalal maailma kõrgeimasse kategooriasse kuuluval turniiril Inglismaal, kus alustab kvalifikatsioonist - olümpiaks vajalikku punktilisa annaks juba põhiturniirile jõudmine.