Epp Mäe MMi medaliga.Foto: ARNO SAAR
Spordivaria
26. veebruar 2016, 13:40

Epp Mäe kutsub tüdrukuid maadluslaagrisse! (2)

Eesti mullune parim naissportlane Epp Mäe ja rannamaadluse maailmameister Johanna Kikkas korraldavad 18.-20. märtsil Põltsamaal tüdrukutele maadluslaagri.

Kikkas on võtnud spordiala arendamise oma südameasjaks. "Eestis ei ole väga palju tüdrukuid, kes maadlusega tegeleks, kuigi maailma mõistes on tegemist päris kiirelt areneva spordialaga. Arutasime Epuga eelmise aasta lõpus, et peaks olukorra muutmiseks ise midagi ära tegema. Idee hakkas idanema ning märtsikuus toimub ainult tüdrukutele mõeldud maadluslaager. Minule ja Epule lisaks on seal juhendajateks meie enda treenerid Arved Külanurm, Ahto Raska, Epu isa Riho Mäe ning kahel olümpial Eestit esindanud Arvi Aavik," tutvustas Kikkas pressiteate vahendusel esialgseid plaane.

"Laagri eesmärkideks on lisaks tehnika õpetamisele ka eeskujuks olemine ning enesekindluse suurendamine. Et ettevõtmine on mõeldud väga erineva tasemega tüdrukutele, siis sinna on oodatud kõik, kes tahavad spordialaga lähemalt tutvuda. Ei tasu peljata, kui sa pole varem väga palju sporti teinud, soovi olemasolust juba piisab," lisas Kikkas.

Maadlusklubi Korrus3 eestvedaja ja treener Martin Plaser toetab ideed kahe käega. "Kui Rootsis on selle alaga tegeletud vähemalt 30 aastat, siis meil umbes viis või kuus ning read on veel üsna hõredad. Epp Mäest üksi jääb väheks. Naistemaadlus on selles mõttes natuke teistmoodi, et nad painduvad paremini, kasutavad vähem jõudu, aga on kiiremad, peavad lootma oma kavalusele ning heale tehnikale. Poisid on üldjuhul tugevamad ja lendavad jõuga peale. Väga tore, et see laager on pühendatud väga erineva tasemega tüdrukutele," soovitas Plaser huvilistel kindlasti osaleda.