Reinar Hallik Riia EMil Eesti koondist esindamas.Foto: Aldo Luud
Korvpall
26. veebruar 2016, 14:44

Reinar Hallik tuleb Ungarist Tartu Rocki! (3)

Tartu Ülikool/Rocki korvpalliklubi teatel on ääremängija Timo Eichfussi hooaeg põlvelõikuse tõttu lõppenud, tema positsioonil võtab koha sisse Ungarist kodumaale naasev koondislane Reinar Hallik.

Hallik esindas Szombathely Falco värve 23 mängus, neist kuus FIBA Europe Cupil. Ungari liigas kogus mees keskmiselt 19,5 minutiga 10,1 punkti ja 2,2 lauapalli, eurosarjas vastavalt 8,3 ja 2,8.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on Halliku Tartusse jõudmine mitme juhuse kokksattumine. "Selgus Eichfussi põlvehäda ja meil oli vaja kiirelt reageerida, sest üleminekute aeg saab peagi läbi. Helistasin täitsa uitmõtte ajel Reinarile ja tuli välja, et tal on klubis probleemid ja otsib uut klubi. Reinari puhul teame, mida me saame ja tema teab ka, kuhu tuleb. Ta on paljude meie mängijatega koos mänginud ja kindlasti läheb tal meeskonda sulandumine kiiresti. Meil on tähtsad Balti liiga mängud ees ja Reinari tulek annab jälle ühe võimaluse juurde," iseloomustas Kullamäe uut täiendust.

Halliku sõnul tuleb ta Rocki rõõmsal meelel. "See on hea võistkond. Pean nüüd oma vormi tagasi saama, sest viimased nädalad pole saanud korralikult palli katsudagi. Keskendun praegu sellele, et vaja 30 tundi autoga Eestisse tagasi sõita. Kui kohal olen, siis vast meeskonda sulandumisega probleeme ei teki. Tean, kes mida teha oskab ja nemad teavad mind ka piisavalt hästi," sõnas Hallik.

Kui kõik läheb planeeritult, jõuab Hallik Ungarist tagasi nädalavahetusel ja peaks kõigi eelduste kohaselt number 51 all tegema debüüdi teisipäevases Balti liiga veerandfinaalseeria avamängus Liepaja Triobetiga.

Eichfussi vaevab taas eelmisel aastalgi opereeritud põlv. Rocki füsioterapeudi Martin Vahimetsa sõnul tekitas valu liikuma hakanud kõhretükk. "Aasta tagasi opereeritud põlvel pääses kõhretükk liikuma. See lukustas põlve ja tekitas valu. Uuringute järel sai selgeks, et põlve on vaja kirurgiliselt puhastada ja seda täna hommikul doktor Madis Rahu ka tegi. Kui ta nüüd visalt taastusraviga tegeleb, siis on küllatki hea variant, et ta saab järgmisel hooajal taas mängida," sõnas Vahimets.