FC Flora uus hooaeg ,uue logo ja mänguvormi tutvustus, sponsorlepingute allkirjastamine.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
26. veebruar 2016, 15:23

Aivar Pohlak selgitab, miks muudeti klubi vappi

GALERII | Uuenenud ilmega FC Flora esitles meeskonda (2)

Eesti jalgpallimeister FC Flora esitles Lillekülas meeskonda, samuti teatati meeskonna ilme uuendamisest. Klubi presidendi Aivar Pohlaku sõnul toimus tähtsaim muudatus klubi vapil.

Klubi koduleht toob ära Pohlaku pöördumise:

"Flora – vanakreeka kevade- ja ilujumalanna nime andmine jalgpalliklubile sümboliseerib inimkultuuri aluseid – usku, lootust ja armastust, rõhutades, et see kõik on võimendatud kevade ja ilu kaudu.

FC Flora vapi kujundas Haapsalust pärit klubi fänn Andrus Pettai ja seda ei ole (minu teadmist mööda) kunagi muudetud, hoolimata asjaolust, et vapil olev lillekimbuga jumalanna meenutab Ameerika vabadussammast.

Tõsi, jumalanna sümboliseerib oma jõulise kehahoiaku kaudu spordis nii vajalikku võimukust ja läbilöögivõimet ja see oli oluline klubi arengu esimesel perioodil.

Adolf Hitler ja Joseph Goebbels armastasid kasutada lauset "leebus on nõrkuse tunnus" ja seda lauset olen kuulnud ka Eesti poliitika tagatubades toimetajatelt.

Väidan vastu, et selliselt kõnelevad inimesed ei oma liidrirolliks vajalikku vaimujõudu ja peavad ümbrust endale füüsiliselt allutama.

Mis mingil moel tähendab sedagi, et leebust saavad lubada endale vaid tugevad.

FC Flora on täna sisemiselt sedavõrd tugev, et jumalanna langetab leebuse märgiks käe ja kannab seal lillekimbu või tõrviku asemel õlipuuoksakest.

Mida see kõike tähendada võib saate ise juurde mõelda – muuhulgas näiteks sedagi, et klubis on tarkust ja jõudu toetada konkurentide arengut, sest selle kaudu muutume tegelikult ka ise tugevamaks."