Diego MaradonaFoto: MARCOS BRINDICCI
Jalgpall
26. veebruar 2016, 19:57

Maradona: FIFA uus president on reetur, Blatter ja Platini peaksid elu lõpuni türmi minema (5)

Jalgpallilegend Maradona ei hoia oma arvamust endise Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) presidendi Sepp Blatteri ja tema käsilase Michel Platini kuritegude kohta tagasi ning usub, et nad väärivad palju karmimat karistust. Lisaks on FIFA uus president tema silmis reetur.

Usutluses Reutersiga ütles 55aastane Argentiina kunagine supertäht, et kuueaastane jalgpallis tegutsemise keeld oli liiga hell karistus. "Uurijatel oli nii palju tõendeid Blatteri ja Platini varguste kohta. Nad röövisid inimestel nii palju raha. Nad peaksid vanglas istuma terve ülejäänud elu."

Täna valitud jalgpalliliidu uueks presidendiks Gianni Infantino kohta ei ole Diego Maradonal ka midagi head öelda. "Ta on täielik reetur, sest ta töötas edasi sellel ajal, millal ta ülemus Platini oli sisuliselt trellide taga."

Algselt soovis FIFA eetikakomitee Blatterile ja Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) juhile Blatinile eluaegset jalgpallis tegutsemiskeeldu. Lõpuks otsustati meestele anda kaheksa-aastane keeld, mis sel nädalal vähendati kuuele. 

"Ma arvan, et FIFA eetikakomitee eksis rängalt karistuste välja jagamisel," lisas Maradona.