Raul Must lööb treener Mart Siliksaarega käed kokku.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
2. märts 2016, 23:18

Raul Must sai võimsa võidu ja kohtub nüüd kahekordse olümpiavõitjaga! (1)

Raul Must alistas Mülheimis peetava sulgpalliturniiri German Open teises ringis prantslase Thomas Rouxel'i 19:21, 21:10, 21:9 ning tema järgmine vastane on Pekingi ja Londoni olümpiavõitja, hiinlane Lin Dan!

Must haaras juba esimeses geimis initsiatiivi ja asus juhtima 12:7, kuid äkitselt oli ta juba taga 15:17 ning ehkki eestlane jõudis veel seisuni 18:18, jäi geim päästmata. Edaspidi ei andnud maailma edetabelis 45. kohal asuv Must aga temast 15 kohta tagapool asuvale prantslasele mingit sõnaõigust.

Turniiril, kus maailma edetabeli 20 paremast mängijast on kohal 14, jõudis Must 16 parema sekka. Ning pole vaja imestada, et järgmisena toob tabel vastaseks maailma kõigi aegade ehk parima sulgpalluri, lisaks kahele olümpiakullale ka viiel korral maailmameistriks tulnud Lin Dani. Tõsi, tema viimane MM-tiitel jääb aastasse 2013, kuid mees asub maailma edetabelis jätkuvalt kõrgel, 5. kohal.

Must on kaheksandikfinaali jõudmisega teeninud Rio olümpia arvestuses taas veidi punktilisa, kuid esialgu koht sellest veel ei muutu. "Kui prantslasele ära paneme, läheme ka Lin Dani võitma. Oleme selleks turniiriks valmistunud ja Raul on heas vormis," rõhutas Musta treener Mart Siliksaar enne tänast kohtumist.