Sten Priinits elukaaslase Mari-Liis Hallikuga presidendi vastuvõtul. Foto: Tiina Kõrtsini
Vehklemine
3. märts 2016, 06:00

Maailmakuulus vehklemisdünastia saab lisa!

Leokid, Klavanid, Uudmäed – need on vaid mõned näited Eesti spordidünastiatest. Peagi saab perelisa ka vehklemisdünastia, sest Endel Nelise (laiemale üldsusele tuntud kui Kuldgloobusele nomineeritud filmi "Vehkleja" peategelane – toim) lapselaps Sten Priinits saab isaks!

"Beebiuudis on tõsi, aga sellel teemal ma pikemalt peatuda ei taha. Ootame sündmuse ära," tõdeb 28aastane Sten, kes ootab oma elukaaslase Mari-Liisiga esiklast.

Haapsalus kehalise kasvatuse õpetajana Eesti spordiajalukku vehklemise toonud ja En Garde vehklemisklubi asutanud Endel Nelise kahest lapsest on saanud vehklemistreenerid – tütar Helen Nelis-Naukas on lisaks isa õpetatu edasikandmisele ka Kristina Kuuse, Katrina Lehise ja Nelli Paju isiklik treener, poeg Peeter juhendab Soome koondist.

Heleni tütar Brit kuulus vehklemises noortekoondisesse ning töötab praegu vehklemis-, jooga- ja fitnessitreenerina. Ühtlasi kasvatab ta koos räpilauljast abikaasa Kalmer Ojamuga kuueaastast poega Rico-Janreed, kes käib juba vehklemistrennis. Kas ka mais sündiv Steni pisipoeg epee kätte võtab, näitab aeg.