Sport TV
3. märts 2016, 14:23

ÕHTULEHE VIDEO | Jalgrattakoondise peatreener Jaan Kirsipuu: tuleb kätt pulsil hoida, et Kangert ja Taaramäe olümpia eel üle ei pingutaks (6)

Eesti Jalgratturite Liit esitles tänasel pressikonverentsil meie maanteesõitjate koondise uut peatreenerit, kelleks saab Jaan Kirsipuu. Rattalegendi sõnul on tänavuse aasta tähtsaim võistlus, kus meie tipud koondisesärki kannavad, mõistagi Rio de Janiero olümpiamängud.

46-aastane Kirsipuu, kes on ainsa Eesti jalgratturina kandnud ka Tour de France’i kollast liidrisärki, võttis koondise peatreeneri ameti vastu hea meelega. "Kuigi see (pakkumine – toim) tuli ootamatult, ei mõelnud selle peale kaua,“ räägib mees.

Millised on koondise peatreeneri tööülesanded, kui kõik meie tippratturid kuuluvad ju mõne profimeeskonna hingekirja. Kirsipuu selgitab: "Juunioride koondisel tuleb silma peal hoida, laagrites ja võistlustel käia. Mõned U23 võistlused teen kaasa ja loomulikult ka tiitlivõistlused, mida sel aastal on kolm: olümpiamängud, Euroopa ja maailmameistrivõistlused."

Kuidas Eesti koondis – grupisõidu starti pääsevad nii Rein Taaramäe kui Tanel Kangert – Rio de Janieroks valmistub? "Olümpiamängud võtavad kokkuvõttes kõige vähem energiat, sest meie olümpiakandidaadid on mõlemad väga suurtes tiimides ja nende ettevalmistuse pärast ei pea väga muret tundma," ütleb Kirsipuu. "Lihtsalt tuleb kätt pulsil hoida ja vaadata, et nad võistluste vahepeal üle ei pingutaks."