Sport TV
4. märts 2016, 20:50

ÕHTULEHE VIDEO | Kelly Sildaru: tänaval mind ära ei tunta (9)

Nõmme suusakeskuses peeti täna Slopestyle Jam võistlust. Teiste pargisõitjatega koos laskus mäest alla ka Kelly Sildaru, kes oma vanuseklassis otsustas suuskade asemel alla panna lumelaua.

"Lumelauda proovisin esimest korda kolm-neli aastat tagasi ja olen iga aasta ikka natukene sõitnud. Mulle meeldib!" selgitab Kelly, et tema jaoks on tegu lõbusa vaheldusega.

Kui suuskadel on meie piiga trikkidevaramus ka kolmekordsed pöörded, siis lumelaual jääb ta keerutamisest veel kaugele. "Lihtsalt otse hüpped ja lasen otse toru," rääkis tänavu naiste vigursuusatamise pargisõidus X-mängude ajaloo noorimaks naisvõitjaks kroonitud Kelly.

Võistlemise vahepeale jagas suusaneiu noortele ja vanadele fännidele ka lahkelt autogramme ning poseeris piltideks – ekstreemspordimaailma superstaaristaatusega kaasnev paratamatus. "Kuna mult küsitakse seda kogu aeg, nii Eestis kui välismaal, siis olen juba päris ära harjunud," räägib Kelly, kelle kiivril ilutseb suurte punaste tähtedega tema nimi. Kui ta turvavahendi peast võtab, muutub ta aga täiesti tavaliseks 14-aastaseks tüdrukuks. "Vähemalt ma ei tea küll, et oleks kunagi tänaval ära tuntud."

Sildarude lühikene Eestis viibimise aeg hakkab ka vaikselt otsa saama. Alles esmaspäeval Oslo X-mängudelt koju jõudnud suusapere pakib pühapäeval taas kohvrid ning siirdub Šveitsi. Kelly osaleb järgmisel nädalavahetusel pargisõiduvõistlusel, kuhu on taas kokku tulemas terve maailma vigursuusaparemik. "Kellelegi ei meeldi kaotada, nii et lähen püüdma esimest kohta," loodab Kelly naasta kuldmedaliga. "Aga kindlasti on mul ka taas hooprobleem."