TÜ/RockFoto: Anni Õnneleid
Korvpall
4. märts 2016, 21:19

MILLINE MÄNG! TÜ/Rock sai Rakvere Tarvast jagu teisel lisaajal, Sõber apelleeris kohtunike tööd! (9)

Korvpalli meistriliigas pakkusid tõelise etenduse Rakvere Tarvas ja TÜ/Rock, kui kohtumine läks suisa teisele lisaajale. Lõpuks võitis Rock kohtumise 109:104.

Rock sai poolajaks ühe punktiga 44:43 ette, kuid hoopis Rakvere klubi oli see, kes kolmanda veerandi lõpuks 74:67 ette läks. Janar Taltsi otsustavate visetega suudeti tabloole lõpuks viik manada ning lisaajale mindi 89:89 viigiseisul.

Lisaaega alustas Tarvas paremini ning minut enne esimese lisaaja lõppu juhtisid nad 105:102. Taltsi kolmene tõi tabloole aga 39 sekundit enne lõppu taas viiginumbrid ning pärast mõlema meeskonna nurjunud üritusi mindi teisele lisaajale. 

Teisel lisaajal juhtus intsident, mis viis Rakvere peatreeneri Andres Sõbra närvid eriti pingule: Rockil oleks pidanud jääma aega rünnakuks viis sekundit, kuid viskekellale pandi hoopis 24 sekundit.

Tolleks hetkeks oli Tarvas vähendanud vahe kolmele silmale, aga kohtunike laua vea tõttu sai Rock suurendada vahe viiele silmale, sest Harper tabas korvi alt viske ning viis Tartu ette 104:99. Sõber apelleeris ka juhtunule, kuid meeskonda see enam tagasi ei toonud - vahe jäi viiepunktiliseks.

"Ebakindluse anname andeks, aga see kui 5 sekundit jääb mängida, mängitakse kaheksa, aga kolm kohtunikku seda ei märka, on nonsenss. Meil oli võiduvõimalus, et varemgi ära teha. Kokkuvõttes olen poiste üle täiesti uhke," rääkis Sõber Delfile. 

Kohtumise üleplatsimees oli Brandis Raley-Ross, kes tõi 46,5 minutiga 36 punkti (neist viis kaugviset) ja 9 lauapalli. Rocki parim oli Janar Talts 26 punktiga, Evaldas Zabas lisas 17, Brian Harper 15 ja alles täna veebruarikuu parimaks palluriks nimetatud Gert Dorbek 14 punkti.  Rocki särgis sai lõpuks käe valgeks ka Reinar Hallik, kes tõi 11 punkti.