Anett Kontaveit.Foto: Alar Truu
Tennis
5. märts 2016, 08:47

Karjääri suurimad võidud võtnud Anett Kontaveit: tundus väga keeruline turniiritabel (4)

Dominika Cibulkova, 57; Sara Errani, 17; Nicole Gibbs, 104 – tennisistid ja nende kohad maailma edetabelis, kelle on Mehhikos alistanud Anett Kontaveit (WTA 91). Eesti esinumber on jõudnud Monterreys esimest korda karjääri jooksul WTA-turniiri poolfinaali. "Tunne on väga hea loomulikult," tõdes neiu pärast ööl vastu tänast saadud võitu Õhtulehele.

"Olen võtnud iga mängu korraga. Kui turniiritabel välja tuli, tundus, et tegu on väga keerulise loosiga, aga ma olen hästi hakkama saanud. Ja ka väga hästi mänginud," nentis karjääri parimat tennist näitav Kontaveit. Eriti magus oli neljapäevane Errani 6:1, 6:3 alistamine, kui eestlanna pani maailma edetabeli 17. naise paika vähem kui tunniga.

"Kõige kõrgema edetabelikohaga võit, mis mul karjääris on olnud. Olen suutnud näidata väga head mängu ja isegi ühe top 20 mängija ära võita,“ rõõmustas Kontaveit.

Meie esinumbri terve turniir on möödunud erakordselt. Samal ajal, kui konkurendid peavad mitmetunniseid maratonmatše, on Kontaveit kõige kauem väljakul veetnud 1.24 avaringis 6:4, 6:4 Cibulkovat alistades. Vastased pole tema käest saanud veel settigi.

"Agressiivsus ongi kogu aeg olnud minu eesmärk ja mul on siin see väga hästi õnnestunud,“ selgitas Kontaveit, et jõuline mäng ning konkurendi liikuma saamine on olnud kolme võiduka lahingu aluseks. "Olen suutnud oma mängu vastasele peale suruda ja see ongi olnud nende mängude võti."

Eesmärk: Rio

Monterrey õnnestumised on järjekordne suur aste üleskäigutrepil, mida mööda Kontaveit käib. Eriti säravalt on 20-aastane tennisepiiga esinenud just viimasel poolel aastal – mullusel US Openil jõudis ta 16 parema sekka, käesoleva aasta esimesel võistlusel Hiinas veerandfinaali. Kui lisada nimekirja ka Monterrey mängud, leiab kõigi kolme võistluse vahel ühise joone – kõva väljakukate.

"Eks kõva katte peal on aastas kõige rohkem turniire,“ selgitab Kontaveit, miks tema suured võidud on praegu just sellistel väljakutel tulnud. "Samas meeldib mulle ka väga murul mängida ja sealtki on väga häid tulemusi ette näidata. Nii et ei usu, et ainult kõvas väljakus asi on. Aga kiire kate sobib mulle ja usun, et see on põhjus, miks siin edukas olen olnud.“

Samasugustel väljakutel mängitakse tennist ka Rio olümpiamängudel, kuhu pääsevad võistlema 64 tennisenaist ja seda peamiselt WTA edetabeli põhjal. Mehhikos saadud võidud tõstavad Kontaveidi paremusjärjestuses praegu vähemalt 70. koha piirimaile. Brasiiliasse pääsemise teeb veidi lihtsamaks ka tõik, et mitte kõige sujuvamalt möödunud 2015. aasta kevad tähendab, et Kontaveidil pole enne, kui kvalifikatsiooniedetabel 6. juunil lukku lüüakse, ära kukkumas ühtegi väga suurt punktisummat, mida kaitsta tuleks.

"Eks see selline suurem eesmärk on,“ tõdeb eestlanna, et loodab Riosse pääseda. "Millal täpselt sinna jõuda (koht kindlustada – toim), ei oska ma öelda, aga eesmärgiks see on."

Praegu keskendub Kontaveit aga järgmisele matšile – Eesti aja järgi kell 21.00 algavas poolfinaalis läheb ta täna vastamisi 30-aastase belglanna Kirsten Flipkensiga (WTA 73). Kas eestlanna murrab end kohe ka kahe parema sekka?

"Ennustada on keeruline," naerab Kontaveit vastuseks. "Poolfinaal ootab ees ja loodetavasti läheb seal hästi. Mina annan endast kindlasti finaali jõudmiseks parima!"