Anett KontaveitFoto: Laura Oks
Tennis
5. märts 2016, 23:22

SEEKORD SEDASI! Kontaveit poolfinaalis kogenud belglannast jagu ei saanud (2)

Eesti tennise esinumber Anett Kontaveit (WTA 91) ei suutnud karjääri esimeses WTA turniiri poolfinaalis kohe kindlustada ka finaalikohta. Monterreys jäi meie piiga 6:7 (6:8), 3:6 alla Kristen Plipkensile (WTA 73).

Poolfinaal algas naistele vastase võimete kompamisega ning esimestes geimides suutsid mõlemad tennisistid serve hoida. Esimesena murdis vastase pallingu Kontaveit minnes 3:2 ette. See edu kasvas lõpuks 5:3 peale, ent seejärel hakkas tööle ka Flipkensi mängumootor ja belglanna võitis kolm geimi järjest murdes ka setivõidule servinud eestlanna pallingu.

Kontaveit viigistas mänguseisu 6:6 peale ning võitles tagasi kaks settpalli, et teha samasuguseks skoor ka kiires lõppmängus. Siis lõi eestlanna kaks järjestikkust rünnakut aga auti ning andis setivõidu Flipkensile.

Esimeses setis kogutud hoo kandis Kontaveidist 10 aastat vanem belglanna edasi ka teise ning läks kiirelt 2:0 ja 5:1 juhtima. Anett hakkas küll veel vastu ja suutis korra ka Flipkensi servi murda, ent teisel katsel vastane ei eksinud – Flipkens realiseeris teise matšpalli 6:3 setivõiduks.

Tund ja 42 minutit kestnud matši poolelt jäävad Kontaveidi poolt negatiivseks märksõnaks eksimused servil - topeltvigu kogunes meie piigale seitse Flipkensi ühe vastu.

Vaatamata poolfinaalkaotusele oli Kontaveidil siiski suurepärane turniir ning ta suutis Sara Errani näol esimest korda karjääri jooksul alistada ka maailma edetabelis esimese 20 sekka kuuluva mängija. See tähendab omakorda, et eestlanna teeb sealsamas tabelis tubli tõusu. Kui seni on Kontaveidi karjääri parimaks kohaks olnud 85., siis nüüd kerkib ta vähemalt kümme kohta kõrgemale.

Mängu statistika: