Marten Liiv Hiinas.Foto: Instagram / @liivmarten
Talisport
6. märts 2016, 16:42

MK-etapi võitnud Marten Liiv: sõit oli täiesti perfektne

Kiiruisutaja Marten Liiv pani juunioride MK-hooajale ilusa punkti, kui võitis täna hommikul Hiinas Changchunis toimuval finaaletapil 1000 m distantsil esikoha ajaga 1.11,50. 

"Jäin 1000 meetriga väga rahule, mitte ühtegi viga ei teinud ja sõit oli täiesti perfektne," sõnas 19aastane Liiv Õhtulehele. Ta lisas, et võiduemotsioon oli kõva.

"Ma uisutasin 13. paaris, 14. ja 15. paaris olid venelased. Üsna põnev oli jälgida," tunnistas Liiv, "sest kui ma lõpetasin, siis olin esimene ja teadsin, et kaks tugevat paari on veel tulemas, kes võivad mind edestada, aga seekord jäin ma peale."

Hooaja kokkuvõttes teenis Liiv kaks karikat: 1000 meetri arvestus teenis ta teise ning 500 meetris kolmanda koha auhinna. Lisaks uhketele trofeedele teenis Liiv kahe poodiumikoha peale kokku 500 Šveitsi franki (ligi 460 eurot).

"MK-hooajaga jään väga rahule. 500m küll 7. koht (finaaletapil - M.T.), aga üldkokkuvõttes siiski kolmas. 1500m tegin küll hea sõidu (5. koht - M.T.), aga kokkuvõttes jäin neljandaks, alguses valmitas veidi pettumust, aga sain sellest kiirelt üle," lisas Liiv.

Järgmisel reedel algavad samas kohas juunioride maailmameistrivõistlused, kust Liiv loodab koju tuua ka medali. "Kõige reaalsem on see 1000 meetris, sest see on mu põhidistants," lausus tänavu Saksamaal Inzelli kiiruisuakadeemias treeniv Liiv. 

"Jää on siin üsna kõva võrreldes Inzelliga, aga arvan, et mulle sobib. Kuna olen esimest korda Hiinas, siis olen toiduga üsna ettevaatlik."

Liivi põhidistants ehk 1000 m on kavas laupäeval, 12. märtsil.