Pilt on illustreeriv.Foto: Pixabay
Blogid
8. märts 2016, 11:32

Ära valmistu reisiks liialt ette, see rikub reisi (5)

"Sa lähed Hong Kongi? Sa lihtsalt armastad seda kohta, küll näed!“ ütles mulle Hiinas üks noormees, kui kuulis, et lähen peagi Hong Kongi. Teadmine, et mulle kõnealune koht peab nii väga meeldima – kas see aitab kaasa sellele, et mulle päriselt linn meeldib või mitte?

Klaarin selle Hong Kongi asja esmalt ära. Linn oligi väga äge ja mulle meeldis, AGA on olnud palju teisi kohti, mis on veelgi enam meeldinud.

Mulle ei meeldi, kui keegi ütleb, et see koht, kuhu ma lähen on nii ilus ja eriline ja mida kõike veel. Olen reisides õppinud, et parim viis positiivses mõttes üllatumiseks on see, kui sa oma ootusi liiga kõrgeks ei aja.

Möödunud aastal Ladina-Ameerikas reisides pettusin korduvalt mõnes väga erilises kohas. Reisijuhis Lonely Planet oli kirjas, et Kolumbias asuv Cartagena on üks Lõuna-Ameerika 20 kõige ilusamast kohast. Mõtlesin siis: oo, mis linn see selline on, terve Ladina-Ameerika üks ilusamaid!

Cartagena oli kõige esimene linn, kuhu ma Lõuna-Ameerika pinnal astusin ning ma pean tunnistama, et pettusin. Ma isegi ei tea, mis pildi ma endale Cartagenast lõin. Ärge saage valesti aru, see oli väga armas linn, aga kuna seda nimetati Lõuna-Ameerika üheks ilusamaks kohaks, lõin ma endale mingi kummalise illusiooni.

Sarnane lugu oli Paraguays asuva Encarnacióniga. Ka seda nimetati Lonely Planetis üheks Lõuna-Ameerika ilusamaks kohaks, aga mina kehitasin seal olles lihtsalt õlgu. Oli ilus, aga mitte midagi erakordset.

Ma tean, et mulle oleks nii Cartagena, Encarnación kui Hong Kong märksa rohkem meeldinud, kui ma oleksin läinud sinna tühja lehena. Kui sinna lehele poleks kirjutatud, et sulle peab see koht meeldima. Mida ma üldse selle blogipostitusega tahan öelda? Reisile minnes ei maksa oma ootusi kuhugi taevastesse kõrgustesse kruvida. Natuke on ikka vaja ette valmistuda, kuid pigem on parem ikkagi positiivselt üllatuda kui tõdeda, et tegelikult ootasin ma siit midagi palju paremat…

Ela minu tegemistele kaasa ka Facebookis!