Blogid

Ära valmistu reisiks liialt ette, see rikub reisi (5)

LISA KOMMENTAAR

Helen8. märts 2016, 17:39
Mina saan siinkohal küll öelda, et selle soovituse idee on ka minu jaoks üks reegleid reisides. Loomulikult ma ei lähe reisima nii, et ma sihtkohast midagi kuulnud pole. See ju pole pea üldse võimalik, kuna inspiratsioon ja mingitki sorti eelteadmine on alati olemas. Samas kui luua kellegi teise arvamusele tuginedes illusioon eesootavast, võib pettumus kiirelt tulla. Sel lihtsalt põhjusel,et me kõik oleme erinevad, erineva maitse ja kogemustega. Mul on samuti kaks näidet oma reisidest pakkuda.
Lissabon haibiti mulle enne reisi nii üles, et ma tõesti enam ei teadnudki kui äge siis üks linn olla saab. Kohapeal pettusin ja pean Portugali võludeks hoopis teisi sihtkohti.
Vastupidine näide on aga Hispaania linnadega Seville ja Granada. Kuna ma ei teinud suurt ettevalmistust, siis lennates mõtisklesin, et kas ikka mulle meeldib ja kas saab olema väärt käiku. Täna ütlen, et see reis oli üks erilisemaid ja põnevamaid. :)
Matkasell8. märts 2016, 17:38
Mis nende reitega siis täpselt juhtub?
kai8. märts 2016, 15:06
sellepärast ongi jutt, et ei tasu LIIALT ette valmistuda ja LIIALT illusioone luua
eh8. märts 2016, 13:48
Täiesti ajuvaba jutt. Ma poleks mitmesse väiksesse ja väga armsasse kohta läinudki, kui Lonely Planetis neid kiidetud poleks. Kui sa ise endale hakkad erilisi illusioone looma, siis on see pigem sinu probleem. Minu arust on tore, kui reisi eel saad eelinfot, et need kohad on toredad ja teised mitte. Aitab plaane teha. Kui ma läheks võõrasse riiki ilma eeltööd tegemata, siis ma ei oskaks minnagi kuskile ju ja tõenäoliselt jääks mitmetes toredates kohtades käimata.
to eh8. märts 2016, 18:33
Blogija ju seda kirjutabki, millisest ajuvabadusest sa kirjutad? Ta ju ütleb, et eeltöö reisile asutamiseks on eelnevalt vajalik.