Eesti meister ja EMil 19. koha saanud Helery Hälvin ei suutnud vabakavas MM-normi täita, ehkki jäi sellest vaid 0,29 punkti kaugusele.Foto: Tiina Kõrtsini
Talisport
7. märts 2016, 09:27

Hälvinil ja Allikul jäid tehniliste punktide nõudest puudu vaid kümnendikud!

Kaks kaunitari võitlesid lõpuni, kuid Eesti iluuisutamine jääb MMil esindamata (5)

Esimest korda rohkem kui 20 aasta jooksul ei osale maailmameistrivõistlustel ükski Eesti iluuisutaja. Põhjuseks asjaolu, et keegi ei suutnud täita kõiki vajalikke tehniliste punktide nõudeid, ehkki kahel piigal jäi sellest ülinapilt puudu.

Kõige lähemal MM-piletile olid naiste üksiksõidu valitsev Eesti meister Helery Hälvin ja tänavuseks hooajaks sellesse distsipliini naasnud Johanna Allik. Kaks kaunitari võitlesid lõpuni, üritasid normi täita eile Budapestis lõppenud võistlusel, kuid edutult.

Nimelt tuli MMile pääsemiseks saada hooaja jooksul lühikavas mõnel ISU-võistlusel vähemalt 27 ja vabakavas vähemalt 47 tehnilist punkti. Lühikavas oli mõlemal piigal norm juba varem täidetud, kuid vabakavas jäigi see saavutamata. Allik kogus eile vaid 39,17 ja Hälvin 35,69 tehnilist punkti, nad pälvisid Ungari pealinnas kokkuvõttes vastavalt 4. ja 11. koha.

Allik oli veebruarikuus teeninud võistlusel Sofias vabakavas 46,57 ning Hälvin jaanuaris Euroopa meistrivõistlustel 19ndaks tulles 46,71 punkti. Ehk mõlemal jäi MM-norm vähem kui poole punkti kaugusele! Paraku loeb rahvusvaheline uisuliit ISU komakohti ega ümarda punkte täisarvuks.

MM algab kuu lõpus Bostonis. Eelmisel aastal osalesid MMil Eestist ainult jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand, kes nüüdseks on karjääri lõpetanud.