Kristjan PortFoto: Mati Hiis
Doping
8. märts 2016, 15:27

Port Šarapova vahele võtnud dopinguainest: paljud sportlased kasutavad meldooniumi, võiks arvata, et nad on puruhaiged (7)

Endine naiste tennise maailma esireket Maria Šarapova avalikustas esmaspäevasel pressikonverentsil, et andis tänavustel Austraalia lahtistel positiivse dopinguproovi, kust leiti tänavu keelatud ainete nimekirja lisatud ainet meldooniumi.

"Paljud ravimid omavad mittesihipäraselt kasutamisel sellist toimet, mida saab klassifitseerida dopinguaineks ehk ta suurendab töövõimet, samas seab sportlase elu ohtu, riskib tema tervisega ja kolmandaks pole kooskõlas eetilise lähenemisega," selgitas SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port Vikerraadio saates "Uudis+", miks meldoonium keelatud ainete nimekirja lisati, kirjutab ERRi spordiportaal.

"Samas võib öelda, et igal sportlasel on õigus omada ravi ja taastada oma töövõimet ravimitega, seetõttu võibki päris paljusid ravimeid vabalt kasutada," lisas Port. "Sportlased aga kasutavad tihtipeale ravimeid mittesihipäraselt ebanormaalsuse saavutamiseks, antud juhul hea ebanormaalsus ehk neil on hea töövõime."

Šarapova sõnul kirjutati talle ravim välja seetõttu, et tal olid 2006. aastal mitmed terviseprobleemid, näiteks südamerütmihäired.