Pavel Kuližnikov on juba neljas meldooniumi kasutamisega vahele jäänud Venemaa sportlane.Foto: AFP/Scanpix
Doping
8. märts 2016, 15:54

PATUNE MAAILMAMEISTER! Juba neljas venelane põrus Šarapova-ainega! (3)

Sügisel Venemaa kergejõustikuliidu ümber lahvatanud dopinguskandaal pole veel jõudnud vaibudagi, kui juba on idanaabri spordielu raputamas järjekordne keelatud ainete mäsu. Maria Šarapova on ainult üks neljast meldooniumi kasutamise eest võistluskeelu saanud sportlasest, vahendab sports.ru.

Tänavu jaanuarist keelatud ainete nimekirja lisatud meldooniumi on viimaste päevade jooksul leitud lisaks Šarapovale ka iluuisutaja Jekaterina Bobrova ja kiiruisutaja, Sotši olümpiavõitja Semen Elistratovi dopinguproovidest. Täna lisandus nimekirja neljaski uisuäss – kolmekordne maailmameister ja 500 meetri maailmarekordiomanik Pavel Kuližnikov. Viimased kaks on nõudnud ka oma B-proovi avamist.

Et keelatud ainega on vahele jäänud juba kolm sportlast, kutsus Venemaa uisuliit homseks kokku erakorralise pressikonverentsi. Uisutajate peatreener Konstantin Povaletš kinnitas, et kindlasti pole süüdi alaliit: "Niipea kui täpsustatud keelatud ainete nimekiri WADA (Maailma Antidopinguagentuur - toim) poolt avaldati, informeerisime isiklikult sportlasi. Nii et kõik olid sellest teadlikud. Ma olen olukorrast šokeeritud!“