Leicester City fännid pärast Watfordi alistamist. Seegi mäng lõppes 1:0.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. märts 2016, 16:44

Lecester City fännid põhjustasid maavärina (1)

Inglismaa meistriliigat juhtiv Leicester City purustas taaskord rekordi, seekord seismoloogia kategooriasse kuuluva. Esimest korda Suurbritannia ajaloos tuvastati veebruaris peetud Leicester City ja Norwich City kohtumises vutifännide poolt põhjustatud "maavärin", vahendab BBC.

27. veebruaril peetud mäng oli kulgemas 0:0 viigisadamasse, ent Leicesteri päästjaks kerkis Leonardo Ulloa, kes lõi 89. minutil mängu ainsaks jäänud värava. Kodumeeskonna fännid panid püsti nii võimsa võidutantsu, et selle tuvastasid ka staadionist 500 meetri kaugusel püsti pandud Leicesteri ülikooli mõõteaparaadid.

"Seismograafid olid tegelikult lähemal Leicester Tigersi (kohalik ragbiklubi – toim) väljakule, nii et ootasime sealt tugevamaid signaale, aga ei tuvastanud lõpuks midagi,“ tõdes seismoloog Paul Denton. Vutifännide rõõmumürgli suuruseks mõõtsid masinad aga 0,3 magnituudi.

"Asi ei olnud ainult rahva kisas ja plaksutamises, vaid 30 000 inimest hüppasid samal hetkel püsti ja seal on mängus väga suur kogus energiat," lisas Denton.