Lewis Hamilton ja Nivo Rosberg tutvustamas Mercedese 2016. aasta vormelit.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
9. märts 2016, 13:28

Taktikamäng läks käima! Hamilton ja Rosberg valisid Austraalia GPks erineva rehvitaktika (1)

Tänavusel Vormel 1 hooajal on tavapärastele taktikakäikudele lisandunud veel üks nüanss – rehvitootja Pirelli tuleb võistlustele kohale kolme erineva rehviseguga, millest piloodid peavad endale kokku panema 13 komplektilise kummirisotto.

Pirelli avalikustas Austraalia GPks pilootide poolt tehtud valiku ning viimased kaks hooaega vormelitsirkust valitsenud Mercedesed on juba läinud erineva taktika kasuks – kui Lewis Hamilton on kõige kõvemast Melbourne’is kasutatavast rehvisegust leppinud vaid ühe kohustusliku komplektiga, siis tiimikaaslane ja suurim konkurent Nico Rosberg on lisakomplekti nimel ohverdanud neli keskmise seguga rehvi.

Mercedeste suurimad ohustajad, Ferrari piloodid Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen on teinud aga sarnase valiku ning lähevad hooaja ava-GPle vastu sama taktikaga kui Rosberg.

Kõige konservatiivsemalt planeerivad Austraalias sõita Manori piloodid – debütandid Pascal Wehrlein ja Rio Haryanto on mõlemad valinud võistlusnädalavahetuseks neli kõige kõvema seguga rehvikomplekti.