Chelsea - PSGFoto: Reuters / Scanpix
Meistrite liiga
9. märts 2016, 23:39

GALERII | PSG andis Chelseale lootust, kuid ilusa tähiseni jõudnud Zlatan tõmbas sellele vee peale

Üheväravalises eduseisus Londonisse lennanud PSG ei jätnud kordusmängus Chelsea vastu midagi saatuse hooleks, vaid võitis tulemusega 2:1 ja edenes koondskooriga 4:2 veerandfinaali.

Ka möödunud hooajal oli PSG see, kes Chelsea eurohooaja Meistrite liiga kaheksandikfinaalis lõpetas.

PSG alustas korduskohtumist võõral väljakul väga bravuurikalt ja enesekindlalt ning palju ei möödunud, kui pall esimest korda Thibaut Courtois' selja taga maandus. Inglaste õnneks oli Zlatan Ibrahimovic söödu hetkel suluseisus. 

Chelsea - PSG Foto: Reuters / Scanpix

Aga Zlatani käest Chelseal kolmapäeva õhtul pääsu polnud. 16. minutil andis rootslane paremalt äärelt värava ette täpse ja terava palli, millele 20aastane prantslane Adrien Rabiot edukalt jala vastu pani ja PSG 1:0 juhtima viis.

Ning 67. minutil oli just Zlatan see, kelle karjääri 50. eurosarja värav Chelsea lootused lõplikult maha mattis. 40 minutit varem oli Diego Costal õnnestunud küll 1:1 viigivärav lüüa, mispeale Chelsea uue hingamise leidis ja PSG pisut taandus.

Chelsea 2:1 värav, mis viinuks kohtumise lisaajale, ei paistnud teise poolaja hakul üldse ebareaalne, kuid pärast Zlatani väravat vajas Chelsea veel kolme tabamust. Ent see juba tundus vähem kui 30 minutiga ilmselgelt võimatu missioon.  

Ja selleks ta ka jäi, mistap jõudis PSG neljandat hooaega järjest Meistrite liigas kaheksa tugevama sekka. Valitsev Inglismaa meister peab kaotuse järel suure tõenäosusega ka järgmisel hooajal Meistrite liigas mängimisest suu puhtaks pühkima, sest koduliiga tabeliseis neid ei soosi. Senimaani säilis neil vähemalt teoreetiline võimalus lunastada tulevaks hooajaks Meistrite liiga pilet kui tiitlikaitsja.