Kauri KõivFoto: Estonian Biathlon Team
Talisport
10. märts 2016, 22:05

Kauri Kõiv: ühe trahviga võiks 20 hulka mahtuda

Norras jätkuval laskesuusatamise MMil triumfeeris 20 km distantsil prantslane Martin Fourcade, kes noppis juba neljanda kuldmedali. Eestlastest tegi oma hooaja parima etteaste Kaur Kõiv, lõpetades 24. kohaga.

Ühe trahviminuti teeninud Fourcade’ile järgnesid puhaste paberitega tiirudest pääsenud austerlased Dominik Landertinger (+5,1) ja Simon Eder (+14,4). Korra tulejoonel vääratanud Kõiv kaotas võitjale 3.32,8ga. Roland Lessing sai 50. (+5.42,9; 4) ja Rene Zahkna 81. koha (+9.06,2; 5).

"Kui vaatan kogu hooajale tagasi, siis pean rahule jääma – paremaid tulemusi pole ette näidata,“ rääkis Kõiv, kes kiitis hooldemehi heade suusakade eest. "Aga ühe trahviga 24. koht saada, see mind kui spordimeest ei rahulda. Ühe trahviga võiks ikka 20 hulka mahtuda. Jah, matemaatiliselt arvestades olnuks ma puhta laskmisega 12., kuid spordis oleksid ei maksa, loeb lõpptulemus protokollis."

32aastane laskesuusataja kavatseb analüüsida, miks tal loodetud suusakiirust pole. "Ega siin päevadega imet tee," arutles Kõiv. "Kui sprindis kaotad kiireimale poolteist minutit, siis tuleb kümme ja kümme kilomeetrit liita ning saadki kokku kolm minutit. Nii täna oligi. Aga hooaja alguses ei pääsenud ma isegi jälitussõitu, punktidest võisin vaid unistada. Praegu seis nii hull pole. Kindlasti tuleb mõelda, mida me ettevalmistuses valesti tegime, et järgmisel hooajal enam sellist pange ei tuleks."

Kõivu rõõmustas kindel tegutsemine tulejoonel. "Head meelt valmistas püstilaskmine, mis oli tekitanud treeneritel kerge kahtluse, kas sõita seda distantsi või mitte, sest tagaajamises eksisin kolm pluss kolm," lausus Kõiv. "Kuid lasketreener ütles mulle kohe: igal sportlasel võib trehvata päevi, kui püstiasendis märgid ei kuku! Tema kindel arvamus oli, et pean 20 km sõitma, sest tegelikult on mul laskmiskindlus olemas. Püstilasud olidki väga head. Lamades oli üks lask selline, et märk liikus, aga pisut jäi õnnest puudu."