Pärnu kuuest poolprofist tuntuim on kahtlemata poolkaitsja, 67kordne internatsionaal Martin Vunk, kes pildil heitlemas FC Levadia poolkaitsja Daniil Ratnikoviga.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
11. märts 2016, 15:38

ARENG PÄRNU JALGPALLIS: poolproffidel pole enam vaja otse töölt trenni joosta (2)

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel mullu kaheksanda koha saavutanud Pärnu Linnameeskond leidis alanud hooaja eel vahendid võtta kuus jalgpallurit poolenisti palgale ehk sõlmida nendega poolprofilepingud, mille sisuks on, et mees saab töökohalt täispalga, aga peab tööd tegema poole koormusega.

Pärnu poolproffideks on Taavi Laurits, Tanel Melts, Kristen Saarts, Martin Mägi, Henri Hanson ja Martin Vunk. Avavoorus alistati 3:0 Rakvere Tarvas ning teisipäeval vannuti vapra lahingu järel 0:1 alla mullusele hõbedale Tallinna Levadiale.

Õhtuleht uuris Pärnu peatreenerilt Marko Lelovilt, kas ja kui palju ta tunnetab kvaliteedi tõusu tänu nendele kuuele poolprofilepingule? "Näiteks Taavi Laurits tuli nüüd Pärnusse elama. Enne elas ta ju Tallinnas ning käis nädalavahetustel mängudel. Nüüd saame teda füüsiliselt järgi aidata ja kauem mängus sees hoida (2015 kasutas Pärnu Lauritsat eelkõige vahetusmehena, 28 kõrgliiga mängust 24-s sekkus ta pingilt – toim), mis on mullusega võrreldes kindlasti tuntav edu," vastas Lelov.

Avavoorus Tarva vastu penaltist võiduvärava löönud Laurits kinnitas, et tunneb end uues staatuses palju rohkem jalgpallurina. "Saan treeninguteks ja mängudeks pikemalt valmistuda, pole vaja otse töölt trenni joosta. Lähen hommikul tööle, olen lõunaks vaba ja kui mänguni neli-viis päeva aega, saan jõusaalis käia ning õhtul on siis pallitrenn.

Mängu-eelsed päevad ja mängupäevad on täitsa vabad, saan puhata ja mänguks valmistuda. Tunnen, et olen kohtumisteks paremini valmis. Lisaks sain meeskonnaga terve hooaja ettevalmistuse kaasa teha. Ei mäletagi, millal see viimati juhtus."

Lelov on igatahes praeguse olukorraga rahul ja näeb selles vundamenti Pärnu Linnameeskonna helgemale tulevikule. "Klubi teeb tasapisi samme edasi. Meil on suhteliselt noor võistkond, kus on aga sees ka väärt kogemused. Peame seda kooslust hoidma ja tugevdama ning võib-olla suudame paari-kolme aasta pärast juba tuntava sammu edasi astuda," rääkis Lelov.

Pärnu Linnameeskond kohtub Premium liiga kolmandas voorus võõrsil Sillamäe Kaleviga. Kohtumine algab kell 13.