FC Levadia alistas Paide Linnameeskonna 1:0 tänu Siim Lutsu 18. minuti väravale.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
12. märts 2016, 14:57

7 VÕTIT | Järvalaste kolmas kuiv kaotus, Paide Linnameeskond – Tallinna Levadia 0:1

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliiga 3. voorus kaotas Paide Linnameeskond kodus Tallinna Levadiale 0:1 tänu Siim Lutsu 18. minuti väravale. Õhtulehe kokkuvõte mängust läbi 7 võtmeküsimuse.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

KKK ehk Kobzari kiired koivad. Värav sündis 18. minutil, kui Kert Kütt tõrjus Siim Lutsu penalti, aga tagasipõrkunud palli lõi Paidest pärit Levadia vasakäär võrku. Penalti teenis Levadiale Jevgeni Kobzar, kelle väledad liigutused karistusala nurgas jooksutasid Paide kaitsjatel juhtme kokku.

Rohkem 100% väravavõimalusi Levadial tekitada ei õnnestunud ning esituse kokkuvõtmiseks sobib kapten Rimo Hundi üle Paide staadioni kaikunud hüüatus keset teist poolaega: "Kutid, mis toimub? Võtame end kokku nüüd!"

Kert Kütt tõrjus küll Siim Lutsu penalti, aga tagasipõrkunud palli lõi Levadia poolkaitsja võrku. Foto: Stanislav Moškov

2. Miks valisid Järvela ja Õhtuleht kajastamiseks just selle matši?

Sest see tundus olevat päeva kõige põnevam kohtumine. Teisipäeval Tartu Tammekale kaotanud Paide pidi olema tige. Levadia oli aga Pärnuga suurtes raskustes, mis andiski kokku intrigeeriva kombinatsiooni. Vaadates teiste samal ajal peetud mängude skoore (Sillamäe Kalev – Pärnu Linnameeskond 4:1 ja Nõmme Kalju – Rakvere Tarvas 3:1), siis olid tunne ja otsus õiged!

Sarnaselt Õhtulehele otsustas ka Joel Lindpere, et parim matš toimub täna Paides, kus Linnameeskond kempleb FC Levadiaga. Foto: Stanislav Moškov

3. Kas Paidet ohustab eelmisest kevadest tuttav košmaar?

2015 oli Paide esimese ringi järel kahe punktiga tabeli viimane. Tänavu nad üheksa mänguga ilmselt nii kehvas olukorras ei ole, sest Rakvere Tarvast peaksid nad ikka jagu saama, aga Pärnu ja Ida-Virumaa klubid on Tartu Tammekalt juba nähvaka kätte saanud järvalaste jaoks pähklid. Ning mida kauem nulli peal istutakse, seda enam närtsib ka vaim.

Paide proovis kõvasti, aga kolmandast kuivast kaotusest pääsu polnud. Foto: Stanislav Moškov

4. Kes oli platsi parim mees?

Sergei Lepmets. Levadia väravavaht tegi kolmanda nullimängu järjest, mis on kõva sõna. Lepmetsa hiilgavaim hetk oli 64. minutil, kui ta tõrjus suurepärast reaktsiooni näidates üks-üks olukorras Paide nigeerlasest ründaja Jasper Chibueze Uwaegbulami tugeva pealelöögi. Aga väga hea oli ka 83. minuti topelttõrje (esmalt Michael Lilanderi tugev karistuslöök umbes 30 meetrilt + lähilöök jätkuolukorrast).

Sergei Lepmetsa üks supertõrjetest nägi värava tagant vaadates välja selline! Foto: Stanislav Moškov

5. Mida peaksid Paide ja Levadia edasist silmas pidades parandama?

Paide teenis arvukalt standardolukordi, ent ohtlike pealelöökideni nende tulemusel ei jõudnud. Nende lahendamise kvaliteedis on kindlasti parandamisruumi, sest väravate löömisega raskustes oleva meeskonna – ja kolmandat puhku nullile jäänud Paide kuulub nende sekka – jaoks on standardolukorrad väga kõva valuuta.

Levadia pakett on praegu tagasihoidlikum kui liidetavate summa, mis on hilise komplekteerimise tõttu mõistetav. Meeskond vajab kokkukasvamiseks aega, siis jõuab ka treeningutel näidatav kvaliteet – mis pidavat kuuldavasti päris hea olema – mängudele.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Intervjuu Paide Linnameeskonna ründaja Vjatšeslav Zahovaikoga:

Intervjuu FC Levadia kapteni Rimo Hundiga:

Paide Linnameeskonna peatreener Meelis Rooba: "Praegu on asjad jäänud realiseerimise taha. Ka täna oli meil kolm väga head momenti. Tuleb sisse panna need pallid! Samamoodi avavoorus Infoneti vastu – meil olid head momendid, aga ei löönud neid väravateks. Ning sellist masti vastastega kaks-kolm momenti tekibki, rohkem mitte, ja need tuleb sisse panna.

Täna sai otsustavaks see, et lasime endale ära lüüa. Lihtne penalti meie poolt vaadates. Ei tohi vastasele sellist kingitust teha! Eks tuleb harjutada, muudmoodi ei saa. Enesekindlus peab tekkima – kui ühe ära lööd, tulevad järgmised lihtsamalt.

Meeskond mängib tegelikult hästi. Saame aru, mida peame tegema ja suutsime nii Infoneti kui ka Levadia vastu korralikult mängida, mis näitab minule, et suund on õige. Teisipäeval Tammeka vastu ei mänginud me ise hästi, aga täna näitasime taas, et suudame liiga tugevamate vastu hästi mängida. Tulemus sõltub nüanssidest – üks lööb ära, teine mitte. Täna ju Levadial mängust sisuliselt väravavõimalust ei tekkinudki, mis näitab, et kaitse peab. Momendid meil olid, saame vaid ennast süüdistada."

Paide peatreener Meelis Rooba: "Lihtne penalti meie poolt vaadates. Ei tohi vastasele sellist kingitust teha!" Foto: Stanislav Moškov

FC Levadia peatreener Sergei Ratnikov: "Teist mängu järjest läks teine poolaeg viltu. Alguses oli kõik kena – pressisime Paidet kõrgelt ja domineerisime. Ent vaheaja järel… ei saa öelda, et andsime initsiatiivi ära, aga ründeteravust polnud. Andsime Paidele mitu karistuslööke ja tegime lapsikuid vigu. Nagu meeskond oleks vastast kartnud! Teist mängu järjest teisel poolajal.

Paide hakkas teisel poolajal väga ratsionaalselt mängima – lõid pikka palli ette ja nende edurivimehed hakkasid neid duelle võitma kah! Jumal tänatud, et nad Vjatšeslav Zahovaiko välja vahetasid, kuigi Martin Kase tuli väga agressiivselt sisse ja mängis hästi. Oleks nad korraga väljakul viibinud, tekkinuks meil võib-olla veel rohkem probleeme!

Aitäh Sergei Lepmetsale tõrjete eest. Tubli poiss ja loodetavasti on ta ka reedel Narvas väravas. Algselt paistis, et ta sai päris raskelt vigastada, aga õnneks vist ikkagi mitte. Selge see, et nullimängude muinasjutt lõpeb millalgi ära, aga edu talle ja meile!"

7. Mis saab edasi?

Paidet proovib nädala pärast Sillamäel punktiarve avada, aga idavirulaste tänane 4:1 võit Pärnu üle viitab, et nende olukord on paranemas.

Levadia sõidab reede õhtul külla Narva Transile ehk kolmandat matši järjest on ülesandeks oma mäng vastasele peale suruda ja kvaliteedi pealt võit võtta. Paides tuli see välja paremini kui teisipäeval Pärnu vastu. Kas Narvas astub Levadia veel ühe sammu edasi?