Joonas Tamm Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
15. märts 2016, 06:02

Pehrsson kutsus koondisesse 9 FC Flora jalgpallurit (4)

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson nimetas 26 jalgpallurit, kes kuuluvad meeskonda 24. ja 29. märtsil peetavates maavõistlustes Norra ja Serbiaga. Koguni üheksa jalgpallurit esindavad Eesti meisterklubi FC Florat.

Vast üllatavaim valik on Flora keskkaitsjate Joonas Tamme (pildil) ja Madis Vihmanni kaasamine. Võis eeldada, et kindla esikolmiku Ragnar Klavan – Enar Jääger – Nikita Baranov järel peavad Alo Bärengrubi karjääri lõppemisega vabanenud neljanda keskkaitsja positsioonile võitlust Igor Morozov (Levadia) ja Vladimir Avilov (Infonet), ent rootslane jättis mõlemad lõplikust valikust välja.

Vihmann (nagu ka Rootsi meisterklubisse IFK Norrköping kuuluv 19aastane väravavaht Andreas Vaikla) liituvad pärast matši Norraga Eesti U21 meeskonnaga, aga Tamm on meeskonnas terve kogunemise vältel. „[Alanud hooaja eel] vahetas Tamme end jälle ründaja positsioonilt keskkaitsjaks ja leidsime, et ta väärib võimalust – tegemist on kasvult suure ja lisaks ka kiire mängijaga,“ selgitas Pehrsson ja lisas, et Baranovit kavatseb ta eelseisvas laagris kasutada keskpoolkaitsjana (analoogselt Karol Metsa tavapärasele rollile).

Lisaks Morozovile ja Avilovile jäid kaitsjatest lõplikust nimekirjast välja ka Artjom Artjunin (Legnica Midez) ja 99 koondisemängu peal püsiv Dmitri Kruglov (FC Infonet), kelle ootus 100. matši järele seega jätkub.

Üle pika aja leiab koondislaste seast Šotimaal Dundee Unitedi eest viimastel nädalatel võrku sahistanud ründaja Henri Anieri. Esialgsesse nimekirja kuulunud edurivimeestest ei saanud koondisekutset teiste seas Henrik Ojamaa, Tarmo Kink, Siim Luts ja Frank Liivak.

26 mängijast 14 esindavad välisklubisid. Flora jalgpallureid on koondises üheksa, Levadia on esindatud kahe ja Infonet ühe mängijaga. Nõmme Kalju on sedapuhku nulli peal, sest 2015. aastal Eesti kasuks kolm väravat löönud Ats Purje jääb vigastuse tõttu neist mängudest eemale.

Eesti koondis

Väravavahid: Mihkel Aksalu, Pavel Londak, Marko Meerits, Andreas Vaikla.

Kaitsjad: Nikita Baranov, Enar Jääger, Markus Jürgenson, Gert Kams, Ragnar Klavan, Artur Pikk, Joonas Tamm, Taijo Teniste, Madis Vihmann.

Poolkaitsjad ja ründajad: Rauno Alliku, Henri Anier, Ilja Antonov, Aleksandr Dmitrijev, Andre Frolov, Maksim Gussev, Ken Kallaste, Karol Mets, Sander Puri, Andreas Raudsepp, Rauno Sappinen, Sergei Zenjov, Konstantin Vassiljev.

24. märtsil võõrustab Eesti meeskond Lillekülas Norrat ja 29. märtsil Serbiat.