Craig ReedieFoto: JUSTIN TALLIS
Doping
16. märts 2016, 18:13

WADA president tahab raha sponsoritelt ja telekanalitelt (4)

Maailma Antidopingu (WADA) president Craig Reedie arvates peaksid sponsorid ja telekanalid aitama rahastada võitlust dopingute vastu. 

Sportlased on kutsunud Antidopingu agentuuri uurima riike ja teisi spordialasid pärast eelmise aasta novembri raportit dopingu kasutamisest Venemaal. Selleks on WADA presidendi sõnul eelarvesse vaja juurde umbes 26 miljonit eurot. 

"Järgnevate suurte uuringute tegemiseks on meil vaja raha. Ma olen kuulnud kuidas inimesed soovivad saada osa teleülekannetele minevatest summadest dopingu vastu võitlemiseks.

See on julge mõte. Ma esitan idee spordiföderatsioonidele ja telekanalitele, sest nüüd on aeg vaadata probleemile tõsiselt otsa. Samuti peaksid sponsorid hakkama mõtlema, kuidas puhastada spordi dopingust. 

WADA peadirektori David Howman'i sõnul on organisatsiooni efektiivsust piiranud raha nappus. "Kui ma alustasin WADA's töötamist, maksti Wayne Rooney'le neli miljonit eurot, nüüd on ta palk 30 miljonit. WADA sai alguses 20 miljonit, aga praegu saame kõigest 30."