Tartu Bigbank vs TTÜFoto: Aldo Luud
Võrkpall
16. märts 2016, 22:48

GALERII | Järvamaa šokeeris Rakvere, Tartu alistas TTÜ

Võrkpalli Eesti meistrivõistlustel peeti täna esimesed veerandfinaalid. Tartu Bigbank võõrustas TTÜ-d ning sai 3:1 võidu. Järvamaa Võrkpalliklubi üllatas võõral väljakul Rakveret, kes alles möödunud nädalavahetusel mängis Balti liiga nelja parima hulgas.

Tartu ja TTÜ mängu avageim oli tasavägine ning selles jäi lõpus 25:23 peale Tartu. Teises geimis, mis oli vähemalt sama pingeline, jäi sama skooriga peale TTÜ. 

Kolmas kuulus juba kindlalt 25:16 Tartule ning neljandas jäi 25:22 peale. Tehnikaülikooli ei suutnud piisavalt aidata ka sügisel rannavõrkpallurikarjääri valinud, ent veerandfinaalideks endise koduklubi eest taas ketsid jalga venitanud Matt Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Nad andsid TTÜle küll lisakäigu, aga mängu tulemust muuta ei suutnud.

Suur üllatus juhtus teises mängus, kus alles nädalavahetusel Balti liiga nelja parima hulgas mänginud Rakvere Võrkpalliklubi jäi 3:2 alla Järvamaa võrkpalliklubile. 

Rakvere kaotas kohe esimesed kaks geimi 21:25, aga kolmas geim pöörati täielikult enda kasuks - 25:12. Neljandas geimis oli Järvamaa ees 24:20, kuid Rakvere suutis kõik matšpallid päästa ning võita 30:28. 

Otsustavas geimis pääses koheselt 5:2 ette Järvamaa ning Rakvere ei jõudnud kunagi ohtlikult lähedale. Viimane geim 9:15 Järvamaale koos veerandfinaali võiduga. 

Korduskohtumised mängitakse 22. märtsil. Veerandfinaalid mängitakse kahe võiduni.