Kawhi Leonard kaitsetöös.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
17. märts 2016, 14:42

94 miljonit teeniv NBA superstaar sõidab 19 aastat vana autoga ja kogub söögikuponge (4)

San Antonio Spursi põhimehel Kawhi Leonardil pole rahapuudust. Ta sõlmis läinud suvel uue pikaajalise lepingu, mis toob talle sisse 94 miljonit dollarit. Kuid mees elab rohkem kui tagasihoidlikult.

Leonard paneb seljakotti alati korvpalli, isegi siis, kui ta ei lähe mängusaali. Ta vurab sageli ringi 1997. aastal toodetud autoga Chevy Tahoe. "Mulle pole vaja muud, kui et masin liigub," rääkis 2014. aasta finaali MVP Sports Illustratedile.

Ta veedab oma suved San Diego kolmetoalises korteris. Teda ei leia Twitterist, Facebookist ega Instagramist. Ta rõõmustab, et kiirtoidukett Wingstop on tema isiklik sponsor, kellelt ta saab kanatiibade hankimiseks tasuta kuponge. Kui mees pärast 94 miljoni lepingu sõlmimist mõne kupongi kaotas, sattus ta paanikasse, ning firma oli rõõmuga nõus uued kinkima.

"Ta armastab korvpalli ja teda ei huvita miski muu," selgitab Spursi peatreener Gregg Popovich. Pop teab, et peab Leonardile lähenema teistmoodi kui ülejäänutele. Temaga pole mõtet pahandada, sest Pop teab, et üle kõige ei taha Leonard kedagi alt vedada ja vabandaks oma eksimuste pärast kõigi ees.

Mänguaega teenib Leonard aga selle järgi, kuidas ta kaitses tegutseb, mitte rünnakul visatud punktide põhjal. Ning ta on mees, kelle vastu vastased sattuda ei taha.