Müncheni Bayerni väravavaht Manuel Neuer ja Bayerni tegevjuht Karl-Heinz RummeniggeFoto: MICHAELA REHLE
Jalgpall
17. märts 2016, 17:02

Bayerni tegevdirektor: mul on kõrini, kuidas saatus Meistrite liigas nii suurt rolli mängib! (1)

Müncheni Bayerni tegevdirektor Karl-Heinz Rummenigge soovitab Euroopa jalgpalliliidul (UEFA) Meistrite liiga jaoks juurutada spetsiaalset asetuste süsteemi, vältimaks soosikute varajast väljalangemist.

Rummenigge arvates võiks UEFA seista hea selle eest, et head meeskonnad võimalikult vara ei kohtuks, nagu juhtus kaheksandikfinaalis Müncheni Bayerni ja Juventusega. 

"Mulle ei meeldi Meistrite liiga väljalangemisfaasi loosi juures see, et kõik sõltub saatusest. UEFA võiks mõelda alternatiivset süsteemi asetatud meeskondadega või midagi sellist," vahendab tema sõnu Goal.comile. 

"Vaatasin esimeses faasis mänge, kus olin lähedal teleri väljalülitamisele. Ja nüüd nägime eelmise aasta finalisti Juventuse väljalangemist 16 parema seast. Seda ei saa enam lubada! Mul on kõrini, kuidas saatus nii suurt rolli mängib!"

UEFA senine süsteem näeb välja, et suurte meeskondade kaitseks ei lähe alagruppide võitjad kokku 1/8-finaalis teiste alagruppide võitjate või sama riigi meeskonnaga. Nii juhtuski, et oma alagrupis teise koha saanud Juventus läks kokku Müncheni Bayerniga ning alagrupi võitnud Manchester City mängis Kiievi Dinamoga.